Portparolka ODIHR: Finalni izveštaj o izborima u Srbiji očekuje se do kraja februara 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Portparolka OEBS-ove Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Katja Andruš izjavila je večeras za N1 da će se ta organizacija potruditi da u narednim nedeljama završi finalni izveštaj o decembarskim izborima u Srbiji, i da se njegovo objavljivanje očekuje do kraja februara.

Andruš je izjavila da je „saradnja ODIHR sa državnim vlastima važna u svakoj zemlji“ u kojoj ta organizacija posmatra izbore.

„Naši razgovori sa ljudima uključenim u izbore, uključujući zvaničnike vlade i političare širom političkog spektra, kao i civilnim društvom i medijima, glavni su osnov informacija koje prikupimo i ključni su element naše metodologije posmatranja izbora“, rekla je ona i dodala da se radi na finalnom izveštaju.

Prema njenim rečima, izveštaj će sadržati ODIHR-ovu procenu „celog izbornog procesa, kao i preporuke da se on poboljša u budućnosti, za dobrobit svih građana Srbije“.

„Kao i uvek, ODIHR nudi pomoć vlastima u implementaciji tih preporuka. Priprema finalnih izveštaja o izborima je kompleksan zadatak, u liniji sa našom standardnom procedurom potrebni su meseci za finalizaciju. Međutim, mi ćemo učiniti svaki napor da završimo izveštaj u narednim nedeljama i očekujemo da bude objavljen do kraja februara“, rekla je Andruš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari