Poslanici nastavili rad pitanjima upućenim nadležnima: Ćuta ima pitanje za Oliveru Zekić i Željka Mitrovića 1Foto: Print screen RTS 2

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su rad, a na početku zasedanja koriste pravo da nadležnima postavljaju pitanja i traže obaveštenja.

Poslanik Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta imao je pitanje za ministarku zdravlja Danicu Grujičić.

– Da li je moguće formirati komisiju veštaka da bi se utvrdilo da li su tačni navodi Nataše Jovanoviće da je Aleksandar Vučić, njen saradnik, sklon čestim manično depresivnim stanjima i epizodama. Pitanje za ministarstvo eneregetike i rudarstva je po kom osnovu se u prostorne planove Srbobrana uvodi projekat izgradnje vetroparkova na povrčini od 450 kavdratnih kilometara na zemljištvu prve i druge kategorije što je u suprotnosti sa zakonaom – naveo je on.

Imao je i pitanje za Gorana Vesića, ministar saobraćaja, kada će sprovesti rešenje o rušenju malih hidroelektana u selu Rakita.

– Pitanje za Oliveru Zekić, policiju, sve vas, za Željka Mitrovića, ko je autor spota koji se od juče vrti na televiziji Pink gde se glumci, njih 40, masovno targetiraju i proglašavaju onima koji hoće da ruše državni poredak – pitao je Jovanović.

Na kraju je pitao premijerku Anu Brnabić.

– Koliko koštaju računi za struju u infostan u vili Jovanke Broz u kojoj se baškari godinama, a uskoro će pakovati kofere – završio je Jovanović.

Posle pitanja, poslanici bi trebalo da završe raspravu o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Malom Orašju i Duboni, selima na teritoriji Smedereva i Mladenovca.

Do kraja dana poslanici bi trebalo da počnu razmatranje treće tačke dnevnog reda sednice, a to je predlog za glasanje o nepoverenju ; ministru unutrašnjih poslova Srbije Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Ovlašćeni predlagač ove tačke biće poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari