Poslanici počeli raspravu o formiranju Anketnog odbora 1foto FoNet Zoran Mrđa

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su raspravu o formiranju Anketnog odbora, koji bi trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti pod kojim su se desila dva masakra početkom maja. Radomir Lazović, šef poslaničke grupe NDBG, koji je i predložio formiranje ovog Odbora, tokom jučerašnje sednice naveo je da bi rad Odbora bio oročen na 30 dana.

Lazović je naveo i da je predlog da predsedniik Odbora bude iz redova opozicije, kao i da sve poslaničke grupe daju predstavnike . Tokom jučerašnjeg burnog zasedanja čule su se uglavnom međusobne optužbe, pa čak i naprednjačke uvrede na ličnoj osnovi n račun opozicionih poslanika o tome da se „neko pijan valja u svojoj povraćki“, da je „čupavi buckobas“, „kriminalac, bezdušnik i besramnik“.

Ipak, u toku sednice čulo se i nešto o Anketnom odboru ,a poslanici PUPS-a i SDPS Rasima Ljajića najavili su da će podržati formiranje anketnog Odbora .

Boško Obradović, lider Dveri naveo je da prvi korak Anketnog odbora trebalp bi da se tiče masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i treba izaći u susret prvom zahtevu roditelja VII 2, da se uradi rekonstrukcija celog slučaja.

Zatim, kako je rekao, treba utvrditi gde je toga jutra bio direktor škole, gde je bio sekretar škole, školski policajac, gde je bilo privatno obezbeđenje… Kako je došlo do ovog jezivog i stravičnog događaja? Najvažnije pitanje, prema rečima Obradovića, je gde se ubica obučavao i ko ga je obučavao da postane maltene profesionalni ubica i da li se ugledao na filmove, video igrice ili je imao neke druge uzore u činjenju ovog monstruoznog zločina?

„Veoma važno pitanje na kojem insistiraju roditelji odeljenja VII 2 je ko je u javnosti objavio spisak dece predviđenih za streljanje, njihove i fotografije njihovih roditelja. Sve su to teme koje moramo da isteramo na čistac, da bismo mogli da idemo dalje. Niko nema pravo da sakriva ove činjenice“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari