Poslanici sutra o sastavu RIK-a 1Foto: Beta/MILAN TIMOTIĆ/MO

Predsednik Skupštine Ivica Dačić sazvao je Desetu sednicu Drugog redovnog zasedanja Skupštine Srbije za ponedeljak, 29. novembar 2021. godine.

Na dnevnom redu biće Predlog Odluke o dopunama odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koji je podneo predsednik Narodne skupštine kao i Predlog Odluke o izmenama odluke o prestanku funkcije i imenovanju u Republičku izbornu komisiju, koji je podneo narodni poslanik Aleksandar Martinović.

Kako je navedeno u obrazloženju, pravni osnov za donošenje ove odluke zasniva se na Zakonu o referendumu i narodnoj inicijativi u kojem stoji da će prvi naredni republički referendum sprovesti RIK čiji će sastav biti proširen za još šest članova i zamenika članova iz reda stručnjaka za izborno pravo i izborni proces.

Dačić je skupštini uputio predlog da u Republičku izbornu komisiju budu izabrani Vladimir Matić, Srđana Vidović, Biserka Živković, Igor Tomašević, Željka Radeta i Miroslav Vasić, a u predlogu nije navedeno u ime koje stranke su kandidati predloženi.

Sednica će početi u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari