Poslanik Dveri tvrdi da Srbija nije slala predstavnika na konferenciju o bezbednosti u Moskvi 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Međunarodna konferencija o bezbednosti koja se održava u Moskvi je okupila predstavnike 30 zemalja Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike, ali niko od predstavnika Srbije nije smeo da se pojavi na ovom izuzetno važnom skupu koji se tiče takođe i bezbednosti naše zemlje u vremenu kosovske krize i narastajućih apetita albanskih političara, tvrdi Ivan Kostić, poslanik Dveri.

Predstavnici Vlade Srbije nastavljaju sa praksom da izbegavaju svaki zvaničan kontakt sa predstavnicima Ruske Federacije na polju međunarodnih odnosa, što je neozbiljno i nedopustivo s obzirom da u septembru Albanija predsedava Savetom bezbednosti, a nakon toga će se raspravljati i o prijemu tzv. Kosova u Interpol i u Unesko, navodi Kostić u pisanoj izjavi.

U isto vreme skoro svi predstavnici Vlade Srbije redovno sarađuju sa zvaničnicima NATO pakta na raznim konferencijama, seminarima i vežbama u sektoru diplomatije i bezbednosti, čime otvoreno krše državni kurs političke i vojne neutralnosti, dodaje.

S obzirom da već sada znamo jesenju agendu institucija samoproglašene države Kosovo i ogroman pritisak Brisela i Vašingtona na Srbiju da apsolutno implementira francusko-nemački ultimatum i da se odrekne svoje južne pokrajine, postavljamo pitanje predstavnicima vlasti da li imaju ikakav plan kako da na međunarodnom polju odbranimo svoj teritorijalni integritet i suverenitet, pita Ivan Kostić, poslanik Dveri.

Podsetimo, kako je Danas već pisao, 15. avgusta u Moskvi bi trebalo da bude održana 11. Međunarodna konferencija o bezbednosti.

Prema najavama na sajtu ruskog Ministarstva odbrane, među zemljama koje su pozvane da učestvuju na MCIS je i Srbija, a u BIA i Ministarstvu odbrane, našem listu nije odgovoreno hoće li poslati predstavnike na konferenciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari