Poslanik naprednjaka pozvao tužilaštvo da reaguje protiv "etničke Srpkinje koja je u SE glasala protiv interesa sopstvene zemlje" 1foto-EPA-EFE-PATRICK-SEEGER

Poslanik Srpske napredne stranke Milomir Vujadinović izjavio je danas da je u Savetu Evrope, u ime Bosne i Hercegovine glasala državljanka Srbije Tanja Milašinović Martinović, koja ima prebivalište u Beogradu i pitao Tužilaštvo da li će preduzeti bilo kakve radnje protiv nje i ispitati da li postoje elementi kršenja Ustava Srbije.

Državljanka Srbije, Beograđanka sa prebivalištem u opštini Savski venac uzdržana je kada je u pitanju celovitost i teritorijalni integritet i Ustav Srbije i kada je u pitanju status Kosova i Metohije i kada je u pitanju Ustav Srbije, rekao je Vujadinović za skupštinskom govornicom.

On je rekao da je Milašinović Martinović, koja je „etnička Srpkinja glasala protiv interesa sopstvene zemlje, njene teritorijalne celovitosti, protiv njenog ustavnog poretka“ i ocenio da je to „katastrofa“.

Poslanica poslaničke grupe Moramo – Zajedno Danijela Nestorović rekla je da je u Srbiji od početka godine ubijeno više od 10 žena i pitala ministarku pravde Maju Popović zašto još nije uspostavljena centralna evidencija žrtava nasilja u porodici, kao i kada će femicid biti uveden kao posebno krivično delo.

Poslanica pokreta Dveri Radmila Vasić pitala je da li će Vlada poništiti katastrofalnu odluku o prelasku Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo, na koji način će zaštititi interese Srbije, posebno radnika EPS.

Poslanica Narodne stranke Ivana Parlić govorila je o inostranom usvojenju dece iz Srbije.

Ona je rekla da su često inostrani usvojitelji osobe koje u svojoj i našoj državi ne ispunjavaju uslove za usvojenje, kao i da „sam postupak odvođenja dece izgleda, prema svedočanstvima savesnih zaposlenih u centru za socijalni rad, jezivo“.

„Dok se hraniteljima iz naše zemlje i drugim građanima ne dozvoljava usvojenje, prave se katalozi sa fotografijama dece, koji se šalju strancima da mogu da biraju“, rekla je Parlić.

Ona je istakla da ima „puno prljavih poslova u vezi sa inostranim usvojenjem“ i tražila da Tužilaštvo pokrene detaljne istrage protiv nadležnih.

Poslanik poslaničke grupe NADA-Novi DSS-POKS Nenad Tomašević rekao je da su u muzeju, koji se nalazi u sedištu BIA, lične stvari „vojnog ministra kraljevske vlade u egzilu Dragoljuba Draže Mihailovića“ i pitao direktora BIA Aleksandra Vulinu šta će te stvari u muzeju i zašto ih ne vrate njegovoj porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari