Posle devet meseci naš pokret je prerastao u stranku: Dvojica Kragujevčana u Glavnom odboru Srbija Centar 1Foto: Srbija Centar Kragujevac

 

Na prvoj redovnoj skupštini stranke Srbija Centar SRCE juče je izabrano rukovodstvo i usvojen Program i Statut. Za predsednika stranke izabran je Zdravko Ponoš, njen osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i kandidat koji je osvojio 700.000 glasova na predsedničkim izborima prošle godine.

Za potpredsednike stranke izabrani su: dr Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, dr Tijana Perić, viša naučna saradnica instituta za političke studije i stručnjak za borbu protiv korupcije, prof. dr Slobodan Cvejić, sociolog, profesor na Filozofskoskom fakultetu i bivši član REM-a, prof. dr Duško Lopandić, bivši ambasador, dr Tatjana Marković Topalović, doktor fizičkih nauka i dr Bojan Dimitrijević, istoričar.

Na svečanom delu Skupštine stranke SRCE prisustvovali su predstavnici opozicionih stranaka i pokreta i drugi ugledni gosti.

Izborna skupština stranke Srbija Centar održana je pod sloganom: Pokrenimo Srbiju SRCEm!

Posle devet meseci naš pokret je prerastao u stranku: Dvojica Kragujevčana u Glavnom odboru Srbija Centar 2
Kragujevčani juče na skupštini u Beogradu Foto: Srbija Centar Kragujevac

U Glavnom odboru stranke Srbija Centar su i dvojica Kragujevčana Dragutin Radosavljević i Bojan Špica.

Na prvoj redovnoj Skupštini Stranke Srbija-centar Srce, izabrani su predsednik, potpresednici, članovi predsedništva, GO, IO, Statutarna komisija i druga stranačka tela. Usvojeni su Statut i Program stranke.

– Važno je istaći da sam predložio pet amandmana na Program stranke koji su usvojeni. Oni se prvenstveno odnose na poglavlja Zaštite životne sredine u kojima se sada nalaze odredbe posebne zaštite akumulacionih jezera i vodotokova kao objekata od posebne važnosti. U ovoj oblasti prvi put se pominje briga i zaštita napuštenih kućnih ljubimaca. U oblasti Socijalne zaštite posebno se mora povesti briga o ljudima koji su usled dugogodišnje ekonomske krize i siromaštva postali beskućnici. Takođe ratni vojni veterani moraju imati mnogo bolji društveni i materijalni status, a radnicima u privatnom sektoru se moraju garantovati ustavna i zakonska prava, kaže za Danas Dragutin Radosavljević.

– Posle devet meseci naš pokret je prerastao u stranku. Danas je izabrano novo rukovodstvo stranke, i to takvo kojim bi se svaka organizacija ponosila. Infrastruktura stranke je znatno ojačana. Nas u Kragujevcu očekuje formiranje povereništva i gradskog odbora u najkraćem mogućem roku. Zajedno sa našim koalicionim partnerima (DS i strankom Moramo) smo u pregovorima sa svim ostalim opozicionim strankama o strategiji za predstojeće izbore, ističe drugi čaln GO SRCE iz Kragujevca Bojan Špica.

Da podsetimo inicijalni odbor pokreta Srbija Centar u Kragujevcu poeo je sa radom još 19. oktobra 2022. godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari