Posle pitanja o PISA testiranju, Šarčević zaključio da novinarka N1 „nije pazila na času“

Ostavite komentar


  1. Ponašanje nekulturnog, i bahato kvarcovanog ministra je za svaku osudu. Treba ga hitno smeniti, jer upropasti obrazovne i naučne ustanove. I pri tom ništa ne čini da spreči prodaju diploma i plagiranja.

  2. Kuku lele, ten mu je sve bledji. Gde se dede ona bronzana, pobednicka boja. Prosvetari, sad ste …. čvorka.

  3. Mene su u školi naučili da uz zamenicu „Vi“ ide pomoćni glagol „biste“.

  4. E moj minstre. Da si bio neki učenik upisao bi Zemunsku gimnaziju koja ti je pripadala), a na XII beogradsku koja je u naše vreme (sedamdesetih), bila samo za one koji nisu mogli da završe neku normalnu. Jedino je još bila gimazija u Staroj Pazovi koje je bila sigurica. Izgleda da će ti biti sigurica da objasniš odakle ti pare za kuću kod Pinka.

  5. Treba preispitati dozvolu i eventualne „diplome“ skole ( privatne gimnazije ) gospodina ministra Sarcevica. Da nije mozda u pitanju neki srednjoskolski „MEGATREND“, po nekim pokazateljima JESTE.

    1. Kaxu da je Vuckov sin zavrsio kid njega gimnaziju. Koliko se prica dalje skolovanje nije nastavio

      1. To je izjavio lično Vučić,u Skupštini prilikom predlaganja Šarčevića za ministra.Obrati malo pažnju na kucanje.

  6. Vise nije pitanje da postoje ovi agresivni buzdovani, pitanje je zar svi moraju u radikalnu napadnu stranku i u fotelje?
    O trosku Srbije lece svoje donete frustracije i mrznju prema domacem zivlju.

  7. Analiza PISA istrazivanja: u Srbiji sve manje sposobne dece (za manje od pola prosek u razvijenim zemljama), a sve veci i veci broj nesposobnih. U odnosu an Hrvatsku i Sloveniju imamo skoro duplo i troduplo vise dece koja padaju. Ovog ministra moramo skinutu ako ne milom onda silom. Upropasti nam buducnost.

    1. Ne može jedan ministar da upropasti budućnost… Poenta funkcionalne nepismenosti je da je to stanje društva a ne samo obrazovnog sistema. Ljudi ni od kuće ne nose potrebu da nauče kako da razmišalju i i primenjuju neko znanje već eventualno uče za ocenu. Naravno i obrazovni sistem je nakaradan odavno, učiš ti integral ali gde je primena ( a ima je), pojma nemaš čemu ti služi…. misli se na srednju školu i sl. Tu jeste do profesora i to se neće lako promeniti… Mogu pare da se sipaju i sipaju ako nema sistema koji će ovo da ispravlja… Nije ovo problm od juče, postojao je dok sam i ja još išao u školu… Knjige sve teže a nemaš pojma šta će ti to što učiš. Ko dočeka fakultet on možda ponešto i primeni ali u srednjoj čisto mlaćenje pa preko pola odeljenja dobije kečeve na pismenom zadatku iz matematike jer ono sa predavanja i ono na pismenom nema dodirnih tačaka…

      1. Jedan ministar moze da pravi ogromnu razliku. Mozda smo navikli da mislimo da ne moze jer smo navikli da niko ni za sta ne snosi nikakvu odgovornost. To je pokrice za sve. Ako smo svi krivi onda niko nije kriv. Bas super. I ja bi tako nesto propagirao kad je lakse da nemam odgovornost. Ali ne mozgu, zasadjen sam na neki krivi nacin. A da ga neko smeni, mozda bi sledeci bio slicno nasadjen. Dokle da se trljaju ruke cekajuci promena sistema? Hajde da pokusamo da menjamo coveka koji bi trebai da ima odgovornost.

  8. Ma vazno je da nam je ministar vrlo pazljiv na casu. Doduse ne prisustvuje casovima na kojima je tema MEGATREND u sistemu srpskog i britanskog obrazovanja, instant diplome fakulteta i doktorati.

  9. Ministar je delom bio u pravu da pitanje novinarke nije bila baš dobra, jer ne može se reći da Srbija postigla slabiji rezultat nego 2012. samo zato što je na rang listi pala dva mesta. Zato što 2012. u istraživanju učestvovala 65 zemalja (i postigli smo 43. mesto), a sad je učestvovala 79 zemalja (znači 14 učesnika više) i postigli smo 45. mesto. Bilo ko ko razume u statistici shvatiće da 43. mesto iz 2012. i 45. mesto sad iz 2018. nije uporedljivo. Jednostavno uzorak je bilo značajno veći…

  10. Svakom ko ima decu skolskog uzrasta ovaj rezultat nije iznenadjenje. Zbog preobimnog plana i programa deca su prinudjena da bubaju cinjenice koje ne razumeju od najranijeg uzrasta. Na kraju od svih silnih informacija ne zapamte ono osnovno.
    Neki nastavnici shvataju problem ali su zbog rigoroznih inspekcija prinudjeni da rade na taj nacin. Neki nisu dorasli pedagoskom pozivu.
    A sta reci o ministru? Slika i prilika nase drzave.

  11. bruka i sramota od ministra. neka vide ovi što im deca idu u školu kod njega kakva je to osoba. pa ne bi tamo ni kozu upisao a kamoli dete.

  12. nije On jadnicak kriv , zar mu je sefovica obrazovanija , tuga , jad i cemer gde nam odrastaju deca.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.