Posmatrači Cesida od 9 do 11 sati primetili su više od 70 nepravilnosti: Fotografisanje listića, paralelna evidencija... 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Posmatrači Cesida od 9 do 11 sati primetili su više od 70 nepravilnosti.

Kako se navodi na sajtu ove organozacije, u te nepravilnosti ubrajaju se učestalo fotografisanje listića od strane birača, ubacivanje listića u pogrešne kutije, na više biračkih mesta, zatim proceduralne greške od strane članova biračkog odbora, prisustvo propagandnog materijala na biračkom mestu.

Kako se dodaje, na biračkom mestu 46 u Čačku – glasač sa invaliditetom nije mogao da pristupi biračkom mestu zatim su mu članovi biračkog odbora mu izneli napolje listić da glasa, umesto da je lice tražilo glasanje van biračkog mesta.

Cesid navodi da i da su uočili da članovi biračkog odbora ne nose akreditacije na biračkom mestu 11 u Barajevu.

„Biračko mesto Prokuplje 2 – Dva biračka mesta u istoj prostoriji nisu fizički odvojeni. Glasački listići su ubacivani u kutiju za pogrešno biračko mesto. Biračko mesto 15 Kikinda i 83 Palilula – primećeno je organizovano dovođenje birača na biračko mesto istim automobilom“, navodi Cesid.

Primećeno je i porodično glasanje na nekoliko biračkih mesta.

„Stari grad 53 – Na glasanje van BM otišla samo 2 člana i iz iste liste. Subotica 82 – Primećeno vođenje paralelne evidencije“, piše Cesid.

Dešavanja na izborima iz minuta u minut pratite u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari