Poštovanje Ustava Srbije po potrebi: Da li Vučić zna šta su ovlašćenja predsednika, a šta ne?

Jedan dan po Ustavu, tri dana kasnije nije bitno

Ostavite komentar


  1. Tesko ovom narodu sa ovima na vlasti (imam jos tezu rec za njih, ali isto tako znam kakve bi posledice bile po mene). Dakle, ista meta isto odstojanje. Imam 77 godina i nikada nisam i necu glasati za ove koji sada vladaju. Kada sam nekada gledala TV ( koji uredno placam) i kada sam gledala Skupstinu i desnu stranu Skupstine, najezim se sva od glave do pete kakvi sve likovi nezasluzeno sede u tom desnom delu Skupstine. Znam da necu dozivet da im vidim ledja. Procitala sam da je (navodno) umrlo preko 40.000 hiljada penzionera. To mi govori mnogo. Ko ima usi neka slusa, lo ima oci neka vidi. Toliko od mene.

  2. Vučić kao Miloš Obrenović koji nije poštovao Ustav Srbije pa je morao da emigrira.

  3. Pa dobro, sta sad, taman je navikla na vilu, gde sad da se seli u neki stan, troskovi su to, za seobu, krečenje. Ionako je svejedno, premijer moze da bude i Pera iz Mošorina, zna se ko je tata

  4. Nikakve razlike u izveštavanju gradjana o političkim zbivanjima u Srbiji nema izmedju Vaših novina i naprimer Informera.
    I jedni i drugi se samo bavite tračevima i inteigama,a izveštaje o tokovima opranih para . Korucijama, lažnim privatizacijama, otimanju zemlje gradjanima i drugim nedaćama trpate pod uredničke stolove. Svaka čast na poštenju i dvoličnosti.
    Babo, porcija jarećeg za novinare.

  5. Ако ја знам шта пише у члановима 112 и 115 Устава РС како неће знати правник без радног искуства.
    Међутим, аутократа не мари за Устав.

  6. Nažalost, navikli smo na Vučićeve najave, finte, fore i fazone! Ko je gledao KZN, mogao je čuti da je u par navrata izgovorio „DA JE TAKAV DOGOVOR“ (unutarstranački i koalicioni) u vezi sa koječime, pa i oročenjem Vlade (opet), da će ZAMENIK predsednika Vlade (dakle, ne potpredsednik, već zamenik) biti I. Dačić i u vezi s tim slutim da će Dačić biti onaj politički van-Es-En-Esovski ravnotežni faktor na koga će tabloidi moći da se brecaju s vremena na vreme, ne dirajući u Svetinju nad Svetinjama na Vencu ili Pravoj Partiji.
    Vi ste, s druge strane, otišli u drugu krajnost implicirajući da je došlo do formalnog kršenja Ustava. A Prvovenčani uz sve svoje političko iskustvo nikad to sebi ne bi dozvolio; ovde je jednostavno reč o derogiranju DUHA Ustava, zakonâ i generalno političkog sistema u nas.

  7. Nažalost ,bravo za komentar Predraga m. , ova novina je ništa drugo do tabloid za wanna-be građaniste.
    Da,naprednjački sam bot i pojeo sam sendvič , da se ne mučite oko diskreditovanja. To je čitaocima Danasa glavni argument. Vučić će vladati zauvek…

  8. Onaj ko urusava institucije i ne postuje Ustav urusava i sebe.Ima mnogo primera………Ustavni sud ima obavezu da stiti i ustavnost i zakonitost i gradjanska prava i slobode!!!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.