Potrebno je više od zahvalnosti EU

Pripadnici proevropske opozicije za Danas o izjavi šefa evropske diplomatije

Ostavite komentar


  1. Ništa čudno,mi stalno pričamo da idemo u EU a boga molimo da nas ne prime,pritom im velikodušno pomažemo u tome obzirom da našoj političkoj eliti nikako ne odgovara da postanemo članovi EU.

  2. ima li bre ljudi kraja ovom ulizistvu i poltronstvu i prodaji interesa sopstvenim dzelatima; kako uporediti EU koja nas je prvo unistila bombama, pa nam onda zajedno sa USA odcepila deo teritorije, pa podrzala progon Srba sa vecnih ognjista u okruzenju Srbije i danas podrzava unistenje RS, pa nase clanstvo uslovljava samo i jedino sopstvenim interesima a na stetu Srbije, itd. itd. ..sa bilo kojom zemljom van EU koja pomaze, pa nek bude i iz sopstvenog interesa ali on ne podrazumeva unistenje Srnije? Sta nam bre pomazu zlikovci koji su nas vratili u kameno doba malte ne? Dajte ko god da ima dokaze, da je donacija iz EU pokradena, pokrenite tuzbu, dosta vise prozivke po medijima u marketinske svrhe, a sve stoji u mestu, ni bivsim ni sadasnjim dlaka ne fali sa glave, a kamo li neka sankcija protiv? Kome se pisu ovakve info, i cemu sluze, gospodo draga, ako ste u pravu i imate dokaze ne bacajte ih na medijsko djubre nego dela u institucije, naravno sad ce isti ti reci a koje institucije, ti isti hoce promenu vlasti a nece na izbore, pa jel to ideologije EU u koju hrlimo? Ima li kraja ovom politikanstvu i lakrdiji po medijima???

    1. @hissar*** Kako to da se nikada niste zapitali ZAŠTO vas je EU „uništila bombama“?Klintonu i NATO-u bilo dosadno pa odlučili da se preko SRJ reše viška zastarele municije ?! Zašto Srbija ne donira neki USD ili EUR za ono što je uništila,od Vukovara pa do Sarajeva i Kosova?

  3. Vi gajite totalitarni režim u Srbiji već osam godina sa svojim Američkim saveznicima . Bilo je dovoljno da vam napredni radikali obećaju da će sarađivati po pitanju Kosova, pa da im sve dozvolite . Pa kako ste sejali , tako ćete i da žanjete , to jest mi ćemo da žanjemo, na žalost .

  4. Potrebno je da EU shvati da im nećemo nikad zaboraviti 2 svetska rata i zaprašivanje uranijumom 1999., je l to toliko teško objaviti, gospodo cenzori ?!

  5. Botovi,pobrkali ste loncice.Kosovo je izgubio Milosevic,tako sto je ratovao sa teroristima na Kosovu i pritom vrsio takve zlocine,da je medjunarodna zajednica bila primorana da se umesa.Bombardovanje je PROZVAO Milosevic,jer je odbio da potpise mirovni sporazum u Rambujeu,po kome Kosovo ostaje u sastavu Srbije(dok se ne raspise referendum,)da NATO dodje na Kosovo i stavi se izmedju dve zaradjene strane.Cime bi se spasla Srbija od razaranja.
    Zar vi botovi niste igrali na Brankovom mostu,slaveci bombardovanje?
    Kosovo nije OTETO nego je ono rezultat politike istih onih koji su danas na vlasti u Srbiji i kukaju na tu istu Evropu sto ne daje vise para.

    1. @sergije miletic

      Po cemu mislis da je tvoje nvo/nato jugend/stokholmski sindrom botovanje po bilo cemu bolje od onog sns-ovskog? Kosovo je oteto, da je umesto Milosevica bila Majka Tereza i onda bi Kosovo bilo otcepljeno od Srbije. Zato sto su takvi interesi pojedinih drzava i pojedinih administracija i zato sto na Kosovu postoji albanski sovinizam mnogo stariji od Milosevica. Pocetkom 90-tih Albanci su uveliko placali lobisticku firmu RuderFin i pojedine americke senatore i pripremali teren, Milosevic je samo odlican izgovor. Uostalom, zar nisu Albanci pokusali da ponove scenario sa Kosova i u Makedoniji i da i tamo otcepe deo drzave? Isto zbog Milosevica? Ili, politika Hrvatske je po mnogo cemu bila visestruko gora, sa mnogo vise ubijenih i proteranih (upravo se obelezava godisnjica oslobadjanja Jasenovca), sa mnogo vecim krsenjem prava i uprkos tome Srbi nisu dobili ni jedan m2 od hrvatske teritorije. Zasto na slican nacin i Hrvati nisu izgubili deo teritorije? Tokom II svetskog rata Kosovo je na slican nacin kao i sada oteto od Srbiji sa identicnim zlocinima nad Srbima i pripojeno je Albaniji, da nije i za to kriv Milosevic? Kakve veze ima da je bilo sta potpisano u Rambujeu kada to svakako ne bi bilo postovano? Na osnovu cega je proglasena „nezavisnost“ ako je to protivno R1244, odlukama Badinterove komisije ili Zavrsnom aktu iz Helsinkija? Ne postuje se R1244 ali bi se postovao Rambuje?

  6. Svako pametan vidi da Vucic ne radi nista da bi smo se pridruzili eu njemu su vazni kinezi .

  7. Evropska unija ne salje pomoc, ona u osnovi placa ratnu stetu iz 1999. Godine. Treba da im se za to zahvaljujemo, sto su nas rusili i ubijali. Treba i za to da im se zahvalimo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.