PROTEST "SRBIJA PROTIV NASILJA"foto BETAPHOTO/EMIL VAŠ

Jedanaesti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu u Beogradu sa početkom u 19 sati.

Fokus ovonedeljnog protesta su pravosuđe i pravda s obzirom na to da su građani tokom ove nedelje mogli da čuju ozbiljna i uznemirujuća saznanja da je šef BIA Aleksandar Vulin na crnoj listi američkog Ministarstva finasija, a prethodni šef službe, sada ministar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, trebalo da bude uhapšen u aferi „Jovanjica“.

Protest je podrška policajcima Dušanu Mitiću i Slobodanu Milenkoviću koji su otkrili plantažu Jovanjica.

U Beogradu je, kao i svake subote, okupljanje ispred zgrade Skupštine Srbije, a predviđena je šetnja i blokada auto-puta na Mostarskoj petlji.
Kako nam je rečeno, zasad je ispred Skupštine predviđeno samo obraćanje „domaćina“ protesta novinara Smiljana Banjca.

Predviđeno je da se okupljeni građani sa platoa isped Skupštine upute Ulicom kneza Miloša do zgrade Vlade, zatim Nemanjinom ulicom ka spomeniku Stefanu Nemanji kod nakadašnje zgrade Železničke stanice, a zatim Savskom ulicom do Palate pravde.

Tu će se okupljenima obratiti pravnici i sudije, a jedna od njih bi, prema našim saznanjima mogao da bude bivši sudija Zoran Ivošević.

Kako su telnički organizatori protesta na konferenciji u sredu rekeli ispred Palate pravde se ide kako bi bio upućen poziv uspavanom tužilaštvu da hitno utvrde sve činjenice u vezi slučajeva Vulina i Gašića.

Oni su pozvali građane u borbi za pravdu, za časne ljude i pojedince koji su zdravo tkivo ovog sistema, koji su podigli kičmu i rekli da žele da stanu u zaštitu građana, pravde i prava ove zemlje.

Nakon obraćanja ide se ka Mostarskoj petlji gde će protest biti nastavljen blokadom autoputa kroz Beograd.

Podsetimo, tokom ove nedelje je protest „Srbija protiv nasilja“ održan u više od 30 gradova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari