Predlog opozicije odbijen: Nema vanrednog zasedanja Skupštine grada Novog Pazara i smene gradonačelnika 1Foto: SDA Sandžak

Predlog opozicionih odbornika SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja (SPP), da se hitno sazove vanredna sednica Skupštine grada, nije prihvaćen.

Oni su zahtevali da se raspravlja o aktuelnoj situaciji zbog poplava i da novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac podnese ostavku.

U odgovoru iz gradskog parlamenta, koji je potpisao zamenik predsednika Albin Šabotić, stoji da je zahtev neopravdan, jer „razlozi koji su navedeni u zahtevu ne opravdavaju sazivanje sednice po hitnom postupku“, zato što su prestali razlozi „koji mogu da izazovu štetne posledice po imovinu i sigurnost građana“.

Navedeno je da su održane konsultacije sa šefovima odborničkih grupa Sandžačke demokratske partije (SDP) i Srpske liste (čine skupšzicija.tinsku većinu), čiji odbornici neće učestvovati na sednici, ako bude sazvana kako je predložila opozicija.

Šabotić je, u odgovoru, naveo da će se „o ovoj temi raspravljati, na prvoj narednoj sednici, koja će biti održana u februaru“ i da ako opozicioni odbornici ostanu pri svom zahtevu „snosiće teret obezbeđivanja kvoruma“.

Odbornici SDA Sandžaka i SPP su opozicija u novopazarskom gradskom parlamentu.

Zahtev, predat minulog petka, za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada i ostavku gradonačelnika Biševca, prvi je njihova zajednička aktivnost, od potpisivanja sporazuma, između te dve partije, o formiranju većine u novom sazivu Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV).

Nakon predaje pisanog zahteva, odbornici su, na stepeništu gradske uprave, održali konferenciju za novinare, na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari