Predloženo odobrenje ulaska u "Šengen"

Ostavite komentar


  1. Za to bi nas narod rekao: NIJE SIJA NEGO VRAT. Opet se uvodi vid ogranicavanja putovanja za nas nesvrstane.

  2. Razumna odluka EU. Naime, manje-više su to sve uglavnom nedorasla i nedemokratizovana društva na zapadnom Balkanu, čije autokratske vlasti još uvek ne mogu da izadju iz okova nekadašnjeg socrealizma koji je doživljavao "truli zapad" kao finansijski dobro-stojeću ali buržoasku tvorevinu kojoj, pak, treba nauditi uvaljujući im turski hašiš, srednjoazijski heroin i južnoamerički kokain. Žalosno je da su "trgovci" i transporteri gore navedene robe bili (i sada su) uglavnom sa zapadno-balkanskih prostora, što unutar – što izvan SFRJ. Još je žalosnije što Srbija i dalje baštini takve "tekovine" bivše države, zloupotrebljavajući tajne službe za regrutovanje novih i sve mladjih generacija raznih zemunskih, surčinskih, i njima sličnih klanova, "Pink pantera" i tako dalje. Da stvar bude gora, kandidati za nove poštovaoce lika i nastavljače "junačkih" dela Šarića, Kosmajca i sličnih agenata ovdašnjih tajnih službi, dolaze iz redova desetina i stotina hiljada mladih koji su tokom devedesetih i kasnije potpuno indoktrinisani desničarskim klero-šovinističkim obrazovanjem a čega još nismo kao društvo u potpunosti svesni. Na stranu to što nereformisani pravni sledbenici Udbe (BIA, VBA, VOA, MUP, MSP, carina, pravosuđe, vojska, …) primaju u svoje redove tatine i mamine sinove i kćeri onih koji su upravo stolovali u tim istim strukturama u prethodnim decenijama. Na taj način, urušavanje i dodatna degeneracija mladje populacije se u kontinuitetu nastavlja a stanje pogoršava. U suštini, aktuelnim vlastima će i ovaj potez EU dobro poslužiti da podmetne još jednu lažnu dilemu u stilu: "Da li sada vidite da nas Evropa neće?" I kako onda očekivati dalje demokratizaciju dodatno izolovanih društava na zapadnom Balkanu?

  3. Da to je uvedeno kao nacin da se inace slobodnom coveku Lazarevicu spreci dolazak da poducava EU studente ratovanju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.