Predrag Marković nosilac liste POKS 1Foto: Arhiva

Pokret obnove Kraljevine Srbije na predstojeće beogradske izbore izaći će samostalno sa svojom listom kandidata ,a nosilac liste biće Predrag Marković.

Nekadašnji predsednik Skupštine Srbije i ministar kulture i aktivni i istaknuti član Krunskog saveta.Marković je na sednici Predsedništva POKS-a izabran i za predsednika Političkog saveta ove stranke, kao nestranačka ličnost.

„Na izborima za Skupštinu Grada Beograda mi ćemo nastupiti samostalno, jer želimo da se uverimo koliku podršku imaju naša ideja, ljudi i program. Ne želimo da na mala vrata putem koalicija dođemo do odborničkih mesta i fotelja, jer to nas ne interesuje. Interesuje nas samo put koji Srbiju vodi u obnovu kraljevine i da Beograd ne bude samo glavni grad, nego i prestonica Srbije „,kaže predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije i narodni poslanik Žika Gojković. i dodaje da će se zahvaljujući POKS-u prvi put ,posle 73 godine, na glasačkom listu pojaviti naziv Kraljevina Srbija i da će Beograđani imati priliku da glasaju za stranku koja se zalaže za njenu obnovu.

U saopštenju POKS-a se navodi da je nosilac liste, Predrag Marković istaknuti monarhista, književnik i izdavač. Na mesto predsednika Skupštine Srbije 2004. godine je biran i glasovima pozicije i opozicije. Na njegov predlog, Narodna skupština je jednoglasno vratila stari grb, zastavu i himnu Srbije, a 5. juna 2006. godine doneo je Odluku o samostalnosti naše države. Predsedavao je Savetom ministara kulture Jugoistočne Evrope, a dok je bio na čelu Ministarstva kulture, završena je obnova i izgradnja Narodne biblioteke, Jugoslovenske kinoteke, Narodnog muzeja u Kruševcu, Kule Nenadovića u Valjevu, kao i brojnih drugih ustanova kulture i važnih institucija.“Godinama unazad nije član ni jedne stranke, niti je aktivan u politici „, kaže se na kraju saopštenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari