Predsednik Saveza antifašista Vojvodine Duško Radosavljević podneo ostavku 1Foto: sav-ns.wixsite.com

Predsednik Saveza antifašista Vojvodine, Duško Radosavljević, podneo je sinoć neopozivu ostavku na tu funkciju na sednici Predsedništva SAV, nakon što je održao oproštajni govor, saznaje Danas.

Ostavka je podneta usmeno, a narednih dana Radosavljević će je dostaviti i pismenim putem.

Kako nezvanično saznajemo, nakon što je insistirao da se Predsedništvo Saveza antifašista izjasni da li će ta organizacija potpisati načela o formiranju Građanskog fronta i time učestvovati u formiranju novog političkog pokreta, došlo je do preglasavanja, nakon čega je Radosavljević rekao da će Predsedništvu do kraja nedelje pismenim putem dostaviti svoju neopozivu ostavku.

Pojedini članovi Predsedništva bili su protiv toga da SAV ulazi u Građanski front, ukoliko je reč o političkom pokretu koji ce učestvovati na izborima. Oni su smatrali da je antifašizam značajno šira platforma od bilo koje pojedinačne političke opcije i partijske strukture.

Dodali su da principijelno podržavaju borbu za građansku Srbiju, ali ne i ulazak SAV-a u politički pokret, jer bi se partijskim angažmanom kompromitovala dugogodišnja borba Saveza antifašista protivistorijskog revizionizma i za promociju antifašističkih vrednosti. Predsedavanje Savezom antifašista Vojvodine biće dogoreno ubrzo, rečeno je našem listi u SAV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari