Predsednik Skupštine Brus: Jutkino razrešenje u dogledno vreme 1Foto: N1 (arhivska fotografija)

Predsednik Skupštine Opštine Brus Miroslav Panić izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da je primio ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Milutina Jeličića Jutke, koji se povukao sa funkcije nakon optužbi za seksualno uznemiravanje više žena.

„Tokom jutra (u četvrtak, 14. mart prim. RSE) dobijena je ostavka koja je prošla kroz pisarnicu i došla do skupštinskih službi“, rekao je Panić.

Da je ostavku u pisanoj formi podneo 11. marta, Jeličić je saopštio u sredu, 13. marta, a nedugo potom istog dana Miroslav Panić je rekao medijima da taj dokument još uvek nije dobio.

Panić je u četvrtak medijima pokazao fotografiju ostavke, u kojoj se navodi: „Podnosim ostavku na mesto predsednika Opštine Brus“, potpisan je Miroslav Jeličić i vidi se pečat predsednika opštine.

Na pitanje RSE, kada će zakazati sednicu Skupštine opštine, na kojoj će Jeličić i zvanićno biti razrešen dužnosti, Panić odgovara – „u dogledno vreme“.

„To sigurno neće biti za tri ili dva meseca, ali sigurno će da bude u dogledno vreme. Ja ne mogu danas da zakažem Skupštinu. Moram da se konsultujem sa šefovima odborničkih grupa, pa kada sve to bude završeno, u neko dogledno vreme će se desiti“, rekao je Miroslav Panić.

Podsetimo, Jeličić je 1. marta izjavio da podnosi ostavku, zbog toga što se, kako je saopštio, njegov slučaj „koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića“ i za „urušavanje Srpske napredne stranke“, čiji je Jeličić član, a Vučić predsednik.

Jeličića je za seksualno uznemiravanje prijavilo sedam žena, a podignuta je optužnica u jednom slučaju – Marije Lukić koja je tokom dve godine, koliko je kod njega radila, od Jeličiča dobila 15.000 lascivnih SMS-ova, a pokušao je na silu i da ostvari fizički kontakt s njom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari