Predsednik Srbije telefonom razgovarao sa premijerom Grčke: Jedna od tema teritorijalni integritet Srbije 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa premijerom Republike Grčke Kirijakosom Micotakisom, saopšteno je iz Predsedništva.

Kako se dodaje, dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dveju zemalja i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike.

Vučić je izrazio zahvalnost premijeru Micotakisu na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu, dok je Micotakis ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji.

„Dvojica zvaničnika su se dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima. Tom prilikom se očekuje i dolazak predstavnika grčkih kompanija, koji bi sa srpskim preduzetnicima razgovarali o razvoju ekonomske saradnje“, navodi se u saopštenju.

Zaključuje se da je premijer Micotakis ovom prilikom izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari