Predsednik SSP Grocka o tuči u Boleču: Priveli su me kao kriminalca sa lisicama na rukama 1

“Napad naprednjaka u Boleču na aktiviste Stranke slobode i pravde upravo je mir i stabilnost kako ih SNS zamišlja. Poslali su batinaše na naše štandove i fizički nasrnuli na naše članove, nervozni i uplašeni zbog podrške građana i velikog interesovanja na pijaci za ono što predlaže naša lista. U starom maniru svih diktatora, od žrtve prave dželate i ubeđuju javnost u svojim medijima da su se naši ljudi sami nabijali na njihove pesnice. Sve se vidi na snimcima”, kaže za Danas Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP, komentarišući tuču koja se dogodila u nedelju između naprednjaka i aktivista SSP na pijaci u Boleču, nakon čega je sa lisicama na rukama u policiju priveden samo Željko Vagić, predsednik SSP Grocka.

Tuča između naprednjaka i aktivista Stranke slobode i pravde dogodila se u nedelju na pijaci u Boleču, pet minuta nakon što je Dragan Đilas napustio veoma posećen štand. Naprednjaci, koji su imali štand u komšiluku, zatražili su da SSP isključi muziku sa zvučnika, kako ne bi ometala njihove govornike. Iz SSP tvrde da je muzika bila tiha i zato su odbili da je utišaju.

“Naprednjaci su zapravo bili revoltirani brojem okupljenih građana koji je došao da pozdravi Dragana Đilasa. Tu je nastao metež. Napali su dečka koji je sve to snimao, hetli su da mu otmu telefon iz ruke. Palo je nekoliko udaraca i mi smo svi stali da zaštitimo naše aktiviste od batinaša, kojih je bilo otprilike koliko i nas oko petnaestak. Usledila je serija udaraca, a jednom aktivisti SSP rasečena je usna. Sve se to dešavalo na očigled predsednika opštine Grocka, člana SNS, Dragana Pantelića“, ističe za Danas Željko Vagić, predsednik SSP Grocka.

On kaže da se i na snimku vidi da je Pantelić nakon što je metež već uveliko trajao poručio stidljivo da svako povuče svoje ljude i da nema razloga za svađu. Nešto kasnije Pantelić je, obraćajući se svojim pristalicama, poručio članovima SSP da ne mogu da dolaze“ iz kruga dvojke autobusima, tamo gde ne poznaju nikoga i da pravite miting.

„Treba da vas je sramota od prvog do poslednjeg. Vi ste jedne lopine i kriminalci koji ste na čelu sa Draganom Điasom opljačkali 500 miliona budžeta grada Beograda“, poručio je Pantelić, što se jasno čuje na snimku koji je dostavljen redakciji Danasa.

Vagić kaže da je to dovoljan dokaz da je naprednjački režim spreman na sve kako bi zadržao svoj sistem uništavanja Beograda i Srbije, ali da je Stranka slobode i pravde spremna da zaštiti svaki glas i da odbrani narodnu volju. Kaže da se nisu uplašili nikakvih batinaša, uprkos tome što je policija baš njega, četiri sata nakon incidenta, privela sa lisicama na rukama, kao najvećeg kriminalca.

“Optužili su me da sam udario aktivistu SNS drvenom štanglom u glavu i naneo mu lakše telesne povrde. Ni na jednom snimku ne postoji dokaz da sam ja to uradio. Uostalom tokom tuče nisu korišćene štangle ni sa jedne strane. Postoji snimak na kome se vidi ko je inicijator i kako je žrtva postala agresor”, napominje Vagić.

Ovo dokazuje da je naprednjački režim spreman na sve kako bi zadržao svoj sistem uništavanja Beograda i Srbije, ali i da mi nećemo ustuknuti. Stranka slobode i pravde je spremna da zaštiti svaki glas i da odbrani narodnu volju. Nikakvih batinaša se nismo i nećemo ni ubuduće plašiti“.

Danas je pokušao da čuje i drugu stranu priče, ali niko iz SNS nije želeo da govori. Predsednik opštine Grocka nije žele da odgovori ni na naše pozive i poruke, a jedino je premijerka Ana Brnabić sa društvenih mreža pozvala aktiviste i simpatizere SNS da „ne reaguju na provokacije“.

„Molim naše članove, aktiviste i simpatizere da ne nasedaju na provokacije i ne odgovaraju na napade. Vodimo čistu kampanju, predstavljamo rezultate i planove. Oni koji obećavaju rušenje, sada pribegavaju nasilju. To pokazuje njihovu slabost i frustriranost. Dela govore! Do pobede!“, napisala je Brnabić na Tviter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari