Predsednik Vučić o povećanju plata i penzija: Penzioneri će od 1. oktobra imati povećanje od 5,5 odsto

Ostavite komentar


  1. Aha taman kada treba da se obajve izbori a onda pre toga malo povecanja plata i penzija, da zamazemo oci i dobijemo cak i minimalnu podrsku a onda cemo svima da pokazemo kako se vlada. Ziveli

  2. Divim se botovima ovde jer osim botova niko drugi u drugim novinama a narocito tabloidima nema sanse da vidi svoj komentar ako je i malo protiv ove vlasti. Zao mi je Veki i Petra ali valjda ce se jednoga dana probuditi. Ziveli

  3. Vučić na svaki mogući način pokusava da zaustavi pad rejtinga, kako bi smanjio pritisak javnosti. Ono sto je do sad uradio to se povećanjem plata ne moze opravdati.
    Unistio je drzavu, pokrao i narod i drzavu. Aki narod koji nije poklekao Vučićevim ucjenama, prijetnjama, obmanama, lazima je ustao. Ustao je narod koji voli Srbiju za razliku od Vučića i njegovih kriminalaca.

  4. Prosvetari su zaslužili povećanje plata. Oni su odgovorni za obrazovanje i vaspitanje naše dece.

  5. Medicinski radnici rade veoma odgovoran posao i ovo povecanje plata su definitivno zaslužili.

  6. Socijalna pomoć iznosi čak 11120din. Uvećana za skoro 8% , bonifikacije za energente nemoguće ostvariti, plaćamo TV taksu i mogućnost da uključimo sijalicu godinama , skoro 1000d mesečno ! Znači uzimaju mi soc.pomoć za 1 mesec, a od 89000 koliko primim za 9 meseci treba da živim godinu dana. A on priča gluposti….

  7. Klati se fotelja pa je pojačano baronisanje…
    Čoveče , pa do juče si pričao da će penzioneri imati drastično dvocifreno povećanje?!!!
    A da, ima dve cifre 5,5 %
    KAKAV BARON
    Smisli nešto originalnije, samo što se nije izmakla stolica, požuri

  8. Какав лажов и популиста, нема га у свемиру!

  9. U pravu ste, svi.
    Ko će nama ugoditi.
    Ja na Danasu nisam mogao da postavim lomentar jer sam, izgleda, pao u nemilost zbog ranijih stavova.
    Jednostavno nema rubrike koja je obavezna.

  10. A id kojih oara kad industrija ne radi kad malte ne u svim fabrikama koje drze stranci radnici niinimalac nemaju

  11. A u medjuvremenu cene zivotnih proizvoda skoce 100%
    Dosta si nas lagao i varao

  12. Zanima me samo od čijeg novca oni povećavaju plate i penzije. Zato odjavljujem firmu i radim na crno neću više da finansiram neradnike i džabolebaroše. Lako je upravljati s tuđim parama. Pojedini su celi život po kancelarijama pili kafe a sada imaju najveće penzije. STOP neradnici dosta je bilo.

  13. Kada će u socijali povećati plate….nikada….socijala je osuđena na socijalu. Naročito domovi za decu. Nebriga o deci i zaposlenima u domovima. Tako u domu u Pančevu,deca žive od donacija a radnicima,bahati v.d. preti da neće imati ni prevoz ni platu,dok se on sa svojom porodicom vozika po Zlataru i Banjama jadnim sl.puntom.Niti dolazi na posao niti ga je briga kako deca žive.

  14. Kada će se napraviti PLATNI RAZREDI a ne da primamo dopunu DO MINIMALAC.

  15. Ne lipsi magarce do zelene trave-prevedeno. Cemu najave za setembar, oktobar, januar???…

  16. To nista nece vredeti ni u oktobru a kamo liu januaru.Sramota sta prica.Nek zivi od prosecne penzije u oktobru.I u januaru da vidimo kako?Podize penzije kad inflacija pojede sve.One i sad da se povecaju s ovim cenama nista ne dobija.Strasno,to covek bez skole zna , ali vazno je pricati.Ovo za decu je ok.

  17. Opet prosveta ispod svih pa i medicinski sestara, ne kazem da njima ne treba ali su u prosveti TAKODJE odgovorni poslovi ali sa najvišim obrazovanje i pored toga ne znam da je neko od prosvetara sa kupljenom diplomom, kao što je masovna pojava u drugim oblastima. NA SRECU sa 1 strane da nam decu ne obrazuju novokomponovani bogataši i decu uče o jeci i ceci.

  18. A radnicima i seljacima ništa.Minimalac i dalje.
    Kad ti je birokratija na vlasti.Opet se pare dele budućim glasačima a plaćamo svi.

  19. Nas koji radimo za minimalac ili malo više, niko i ne spominje,a nas ima najviše! Kome mi pripadamo,nikom!

  20. Molim nekog pametnog ssamo da mi objasni ako je povecanje plata od 5,5 do 12 posto kako inflacija moze da bude 11,8 …da li to znači da će poskupljenja da budu veća

  21. Lakrdija blaga reč šta napravi čovek od sebe i funkcije predsednika.Držeći hiljade govora na televizijama(skoro svim) utrao je sve oko sebe govoreći kako će ga srbi i Srbija pamtiti po ekonomskom rastu najvećem u Evropi najboljim autoputevima na svetu ali i po dva najveća masakra u istoriji našeg društva koja su direktno izazvana dugogodišnjom nebrigom države prema deci,porodici i veri.Otiđi,vreme si nam proćardao baš kao i oni pre tebe.

  22. Ne mogu da (po)verujem da će bilo ko od pomenutih od strane „nepomenika“,da se „upeca“ na ovu priču „za malu decu“ !!!????

  23. Bora Čorba, na večno i na vsegda:
    „Pogledaj dom svoj anđele. Skini paučinu s očiju.
    Videćeš prizore potresne. Videćeš nesrećne i bolesne. Videćeš čemer, smrt i jad!

    Pogledaj stado anđele. Sve samo bogalji i prosjaci.
    Slepi tumaraju u gomili. Svima su kičmu polomili.
    Od tebe očekuju spas.

    Pogledaj bagru , anđele. Njihova duša je prokleta. Svima su stavili amove.
    Sebi sagradili hramove.
    Ruke im ogrezle u krv.

    Podigni mač svoj anđele.
    Seti se krstaških ratova.
    Seti se preklanih vratova. Kad dođeš Bogu na istinu Nek ti u duši vlada mir.

    Usliši molbu anđele. Dabogda pocrkali dušmani. Pa budi anđeo osvete. Neka na svojoj koži osete šta znači beda strah i bol.

    Pogledaj dom svoj anđelei skini paučinu s očiju. Videćešprizore potresne.
    Videćeš nesrećne i bolesne.
    Videćeš čemer smrt i jad! „

  24. Prosečna plata je ona plata koju prima najveći broj zaposlenih a aritmetička sredina je sredina između enormnih plata privilegovanih i prosečne plate !

  25. Хахаa, три месеца распуста, више мање око 50 радних дана одмора само за лето, а где је зимски, пролећни распуст! И повећање плате. Значи боље од куповине гласова.

  26. REKAO JE DO KRAJA GODINE DVOCIFRENO POVEĆANJE PENZIJA OD 12 DO 15 POSTO. TO JE PONOVIO STO PUTA. SADA KAŽE 5 POSTO A U JANUARU DODATAK. KAKO GA NIJE SRAMOTA. HOĆE LI IKO IMATI HRABROSTI DA MU PUSTE SNIMKE NJEGOVIH LAGANJA. USPUT JE REKAO IMAMO VANREDNE IZBORE. JEL ON TO MISLI BITI PREDSEDNIK I SLEDEĆE GODINE

  27. Za penzionere sa malim penzijam a takvih ima najvise, takvo povecanje nista ne znaci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.