Predstavnici SDP u Crnoj Gori razgovarali o položaju Bošnjaka 1foto (SDP) : Delegacija SDP kod crnogorskog reisa Fejzića

Četvoročlana delegacija Sandžačke demokratske partije (SDP), koju je predvodio predsednik Nihad Hasanović, danas je boravila u Crnoj Gori.

U sedištu Islamske zajednice (IZ) Crne Gore, razgovarali su sa reisom Rifatom Fejzićem o položaju Bošnjaka i muslimana i nedanim incidentima u toj državi.

Vrhovni poglavar muslimana u Crnoj Gori, kako je saopšteno iz SDP, veruje da, će na nedavne nacionalističke ispade, institucije u toj državi reagovati adekvatno i „da će zaštit vrednosti multietičnosti i multikonfesionalnosti“ i da će ti incidenti ostati usamljeni, za koje se nada, da više neće ponoviti.

Reakciju reisa Fejzića u toj situaciji, predsednik SDP Hasanović je ocenio kao mudru, „u cilju da se tenzije dodatno ne podgrevaju, jer je to u interesu svih građana, ne samo Crne Gore, već i Srbije i BiH“.

Predstavnici SDP su poručili da će „Bošnjaci u Crnoj Gori u Bošnjacima Sandžaka imati iskrene prijatelje, koji će ih podržavati uvek kad je potrebno“, a „vrednosti suživota, tolerancije i poštovanja različitosti su vrednosti za koje se vredi boriti“.

Delegacija SDP je razgovarala i sa političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari