Predstavnici SZS najavili krivične prijave protiv Gorana Vesića zbog centra Beograda 1Foto: savez-za-srbiju.rs

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Beograda Nikola Jovanović najavio je danas podnošenje krivične prijave protiv zamenika gradonačelnika Gorana Vesića zbog, kako je istakao, „nezakonitih radova na Trgu Republike“.

Kako se navodi u saopštenju, predstavnici Saveza za Srbiju ponovo su se danas okupili na gradilištu na Trgu Republike u znak protesta zbog radova u centru grada i naveli da su ti radovi „nelegalni“, jer se sprovode na osnovu zaključka Gradskog veća, a ne na osnovu urbanističkih planova.

„Podneli smo i zahtev za vanredni inspekcijski nadzor od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, jer smatramo da je ovo divlja gradnja i borićemo se svim pravnim, političkim, ali i fizičkim sredstvima kao danas, protiv ovih suludih radova i pretvaranja centra Beograda u ratnu zonu“, poručio je Jovanović.

Član Veća Gradske opštine Stari grad Branko Miljuš istakao je da su aktivisti i građani ponovo „blokirali radove večitog zamenika Gorana Vesića koje on realizuje uz privatne aranžmane sa predstavnicima krupnog kapitala i sumnjivim proizvođačima“.

„Neće nas Vesić uplašiti pretnjama komunalnom policijom koju zloupotrebljava, krivičnim prijavama, batinašima koje okuplja po beogradskim kafeima. Nastavićemo da praktikujemo različite forme građanske neposlušnosti“, rekao je Miljuš i dodao da na Kalemegdanu i dalje stražare kako bi onemogućili trajno skrnavljenje kulturno-istorijskog nasleđa Beograda.

Miljuš je dodao i da zahtevaju razgovor sa gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem.

„Tražimo da hitno obustavi sve štetne projekte koji su započeti ili tek treba da počnu, dok ne sprovedemo referendum o njima. Tražimo i da, zbog ignorisanja mišljenja struke i vređanja građana, momentalno razreši večitog zamenika Gorana Vesića“, rekao je Miljuš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari