Prekinuta sednica Skupštine Kosova zbog protesta poslanika Samoopredeljenja 1Skupština Kosova Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Sednica Skupštine Kosova prekinuta je danas u trenutku kada je u salu ušao zamenik premijera Driton Seljmani što je izazvalo negodovanje, udaranje u poslaničke klupe i povike „napolje“ koje su uputili poslanici pokreta Samoopredeljenje (PS).

Predsedavajuća Arberije Nagavci pozvala je na konsultacije šefove poslaničkih grupa i posle toga do 11.30 prekinula sednicu.

Poslanici PS prethodno su obavestili rukovodstvo Skupštine i Vladu da neće dozvoliti nastavak sednice dok bude bio prisutan zamenik premijera Seljmani, nakon što su njegove izjave o nestalima ocenili kao uvredu.

Poslanik PS Dimal Baša na Fejsbuku je potvrdio je taj protest izazvalo prisustvo Seljmanija.

„Kao parlamentarna grupa odlučili smo da odbijemo da dozvolimo nastavak bilo koje plenarne sednice na kojoj je Driton Seljmani. Za nas kao Pokret, ovaj čovek je neprihvatljiv u Skupštini. Pitanje nestalih nije pitanje određenog političkog entiteta ili pojedinca, već je problem i bol koji pogađa sve građane ove Republike“, napisao je Baša.

Oni zahtevaju ostavku Seljmanija.

Skupština Kosova skoro sat vremena nije uspela da usvoji nijednu od 50 tačaka dnevnog reda koje su ostale neizglasane od avgusta do 27. novembra ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari