Prelević: Pablo Eskobar je sanjao da ima državu, a Vučić i SNS su ostvarili taj san

Ostavite komentar


  1. Konacno da neko sazme sustinu stvari i javno je saopsti. Bolji intervju odavno niste imali na svojim stranicama. Sada neka stave svi prozvani prst na celo i razmisle sta im je ciniti.

  2. „Ako „poluintelektualac-diplomirani primitivac“ uspeva ( a to su Vučić i njegovi vučići), to ne znači da uspeva i društvo, jer on uvek radi, to mu je raison d’etre (načelo postupanja), protiv opštih i viših ciljeva. A da bi uspeo, on se isključivo bavi politikom, jer se samo kroz politiku može obogatiti i samo se na visokim položajima može pogospoditi. Ali tek kada polunitelektualac izbije na vrhunac političkog uspeha, sumorno zaključuje dr Slobodan Jovanović, vidi se kako je i koliko moralno zakržljao. NJegov uspeh za društvo i državu postaje ambis varvarstva…“
    Pitanje je kako da se izbavimo od diplomiranih primitivaca kada su Vojska, Policija u Sudstvo u njihovoj službi?! Mnogbronji kraći i dugi protesti baš ih ničim ne dotiču! Kada napišem odgovor na postavljno pitanje neće da objave ni ovde ni u Danas! Njima je i dalje dobro – uvek imaju istu temu u desetina varijacija što ih čini čitljivim i pričljivim! Dok Srbija tone u varvarstvo!

  3. Ništa novo nije rekao, sve se ovo već zna. Da ste pitali bilo koga drugog isto bi vam odgovorio, nije Prelević izmislio toplu vodu.

  4. Zar transport droge avionima nije u nadleznosti medjunarodnih institucija- Interpola i DEA-e?

  5. Obožavam Božu. Dobar pravac, čekam nastavak i celovitu sliku. U ovom delu sveta, nema posla sa drogom koji ne kontrolišu, usmeravaju i instrumentalizuju američke agencije. Plodovi su gotovina kojom se plaćaju i nenakloni i nakloni, kao i kontrola svih uticajnih, za koje se stvori medijska slika da su upleteni. Crna Gora, Albanija, KiM, Makedonija, Srbija, Federacija BiH su veoma „lako upravljive“. Za privođenje jedne ozbiljne zemlje američkom interesu treba neuporedivo više novca ljudi i truda. Za nas je dovoljan jedan agent sa trećinom radnog vremena, „mi se sami uradimo“. Imam utisak da ne uspevamo da smenimo Vučića zato što smo se toliko fokusirali na njega da nam negativne emocije sužavaju svest i ograničavaju mogućnost kritičkog i kreativnog razmišljanja.

  6. Najveći problem sa Jovanjicom je Koluvijin poziv prilikom hapšenja…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.