Kosovska Mitrovica, Beograd – Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kosovska Mitrovica u kojoj je vlast preuzela koalicija SRS-DSS održana je juče u severnom delu grada. Za predsednika opštine izabran je Nenad Topličević (SRS), a za njegovog zamenika Ljubiša Petrović (DSS). Novi predsednik SO Kosovska Mitrovica je Miodrag Lakićević (DSS).

Kosovska Mitrovica, Beograd – Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kosovska Mitrovica u kojoj je vlast preuzela koalicija SRS-DSS održana je juče u severnom delu grada. Za predsednika opštine izabran je Nenad Topličević (SRS), a za njegovog zamenika Ljubiša Petrović (DSS). Novi predsednik SO Kosovska Mitrovica je Miodrag Lakićević (DSS). Za njegovog zamenika izabran je Ljubomir Kragović, a za sekretara opštine Ljiljana Ljumović, oboje iz SRS.
Juče je osnovano i petočlano opštinsko već u kojem su Bojan Jakšić, Nebojša Jović, Miodrag Ralić, Radosav Popović i Predrag Jokanović. Određena su i dva od tri delegata za budući saziv privremene skupštine Kosova i Metohije: Marko Jakšić (DSS), Ljubomir Kragović (SRS), dok je mesto delegata DS ostalo prazno. Rukovodstvo DS je, prema Kragovićevim rečima, uzdržano prema ovoj inicijativi, prenosi Beta.

Unmik i kosovske vlasti ne priznaju SKUPŠTINU

– Unmik i vlasti kosovskih Ablanaca rekli su da neće da priznaju Skupštinu opštine koju su juče konstituisali Srbi u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde čine većinu, prenosi agencija AFP. „Na snazi će samo biti ustavni zakon i zakoni usvojeni u Skupštini Kosova, nema drugih zakona“, rekao je potpredsednik Kosova Hajredin Kuči agenciji AFP u reagovanju na konstituisanje Skupštine opštine u Kosovskoj Mitrovici. Beta-AFP

– Privremena skupština KIM biće formirana po delegatskom principu – svaka skupština opštine formirana posle srpskih lokalnih izbora na KIM delegiraće predstavnike iz redova odbornika. Imaće 45 članova, od toga dva predstavnika etničkih grupa i biće „most“ između sadašnje Zajednice srpskih opština i naselja na KIM i buduće Skupštine KIM koja će biti formirana kada se steknu uslovi da Vlada i Skupština Srbije raspišu pokrajinske izbore – izjavio je za Danas Marko Jakšić.
Kako javljaju agencije, konstitutivnoj sednici nisu prisustvovali odbornici DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari