Pritisci i zastrašivanja na radnom mestu: Liste za prikupljanje potpisa u Gerontološkom centru i Domu zdravlja u Novom Sadu 1Foto: Zajedno za Novi Sad

U Gerontološkom centru u Futogu i Domu zdravlja na Novom naselju počelo je prikupljanje sigurnih glasova od strane Srpske napredne stranke, saopštavaju iz novosadskog odbora stranke Zajedno. Kako dodaju, liste pod nazivima “Vukovi tvoji uvek su iz tebe” i “Predaja nije opcija” kruže ovim ustanovama, a zaposlenima se određuju kvote i naređuju rokovi za prikupljanje.

– Liste za prikupljanje su se juče u Futogu delile u sali za fizikalnu terapiju, a na Novom naselju je to nametnuto medicinskim sestrama. Naš odbor oštro osuđuje sve oblike prisile koji se sprovode nad zaposlenima – kažu iz Zajedno.

Oni poručuju sugrađanima da ne dozvolite da ih političke partije ucenjuju na njihovom radnom mestu ili van njega.

– Ako ste ovih dana dobijali spiskove i kvote za prikupljanje sigurnih glasova, ako ih budete dobijali u danima pred nama, ako su vas zastrašivali, pretili otkazom i smanjenjem plate – javite se odboru Zajedno! za Novi Sad. Mi ćemo vam obezbediti besplatnu pravnu pomoć i advokate koji će vas zastupati na sudu – nastavili su iz ove partije.

Slučajevi se, ističu, mogu prijaviti i putem mejla [email protected] i putem kontakt telefona 065 418 1947.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari