proglasfoto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Inicijatori i prvi potpisnici inicijative ProGlas, javne ličnosti koje se nikada stranački nisu angažovale, niti su obavljale javne funkcije, ispostavili su se tokom preizborne kampanje kao opasniji protivnik režima Aleksandra Vučića, nego opozicionari koji učestvuju na izborima.

Bar, sudeći po napadima predstavnika Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojima su izloženi od samog početka inicijative kojom pozivaju građanke i građane da izađu na izbore.

Pritom, inicijatori i podržavaoci ProGlasa ni u jednom svom javnom nastupu nisu predlagali biračima za koju stranku da glasaju, uprkos stalnim napadima režima da rade za listu Srbija protiv nasilja, odnosno da su Đilasovi.

Na glumca Dragana Bjelogrlića ostrvili su se optužujući ga da je nasilnik koji ide redom i tuče ljude iz svoje bliže i dalje okoline.

Predsednik Srbije izneo je laži o glumici Svetlani Bojković, odnosno o njenom suprugu da je bio loš ambasador i da ga je zbog toga povukao sa te funkcije.

Potom, o sudiji Miodragu Majiću iznete su laži da je odgovaran za puštanje na slobodu terorista, i tako redom…

Ana Brnabić, premijerka Srbije, je, recimo, ljude koji su okupljeni oko ProGlasa prozvala “lažnom elitom”, a predsednik Vučić je kao odgovor na ovu inicijativu, koju je do sada potpisalo oko 170.000 građanki i građana, najavio za kraj kampanje objavljivanje knjige sa potpisima 2.100, kako je naveo, pristojnih i normalnih ljudi koji podržavaju njegovu listu.

Zašto ProGlas "žulja" Vučićev režim? 1
Foto: Dragan Mujan

Na pitanje zbog čega ProGlas toliko “žulja” aktuelni režim, Voja Žanetić, marketinški stručnjak, kaže za Danas da “vladajuća koalicija želi da pripada ideološkim opcijama „širokog spektra“, koje zauzimaju prostor od sredine ka levo i desno”.

– Svako ko se nađe u tom prostoru tokom izborne kampanje prirodni je konkurent. A posebno oni koji taj prostor zauzimaju bez konkretnih izbornih ambicija, a pritom sa specifičnom težinom poznatosti i popularnosti – objašnjava naš sagovornik.

Dodatno, zaključuje Žanetić, izborna borba protiv nekoga ko nije na izbornoj listi je posao koji omogućava da te u kampanji ima, ali da se ne boriš sa izbornom, već sa nekom drugom konkurencijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari