Proglašene izborne liste SPP i SDA Sandžaka u Novom Pazaru 1foto Safeta Biševac Danas

Gradska izborna komisija (GIK) proglasila je liste Stranke pravde pomirenja (SPP) i SDA Sandžakan za lokalne izbore u Novom Pazaru.

Obe liste imeju po 47 kandidate za odbornike, koliko i broji lokalni,

SPP u borbu za osvajanje lokalne vlasti ulazi sa listom „Edin Đerlek – SPP _ Promena je pobeda“. Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika je Edin Đerlek, dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za ravnomerni regionalni razvoj.

-Gde god da se okrenete videćete samo čemer i jad. Ovo nije evropski Novi Pazar, niti je afrički. Mi želimo promene i verujemo da promena donosi pobedu. Nadam se, da ćemo tajednički, bez obzira na stranačku pripadnost, promeniti ovu vlast i obezbediti rast i razvoj našem gradu – rekao je Đerlek medijima.

Ova partija će na glasačkom listiću biti pod brojem 3.

Samostalno na lokalne izbore izlazi i SDA Sandžaka, koja će na glasačkim listićima biti pod brojm 4.

Prvi na listi je lider te partije Sulejman Ugljanin, čije ime je u nazivu svih lista na republičkim i lokalnim izborima.

Kandidatkinja za odbornicu Hanadi Hajdinović, ocenila je da je „veoma značajan izlazak na ove izbore i samostalni izlazak na političku scenu Novog Pazara“.
-Naš narod guše brojni problemi, koji zahtevaju odlučnost, hrabrost i liderstvo. SDA Sandžaka je, danas, odlučnija nego ikada pre. Naš cilj je izgradnja društva koje poštuje jednaka prava svih građana. Novi Pazar je centar Sandžaka i treba da bude osnova razvoju ostalih sandžačkih opština – naglasila je Hajdinović.

GIK je, prethodno proglasila, liste „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“ i „Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić“, koju čine kandidati SNS, SPS i SRS.

Za 47 odborničkih mandata, za sada, učestvuje 188 kandidata.

Kada su u pitanju parlamentarni izbori, proglašena je i lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“, koja će učestvovati sa statusom nacionalne manjine.

Na listi se nalaze 22 kandidata, koju je svojim potpisima podržalo 5.369 birača. Pra kandidatkinja za državni parlament je Selma Kučević, narodna poslanica SDA Sandžaka i u prethodnim mandatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari