"Promene počinju od lokala": U Kragujevcu od nedelje počinje da radi građanska platforma „Glas Srbije” 1Foto: Z. S. M.

Zajedno za Kragujevac inicijator je osnivanja otvorene građanske platforme „Glas Srbije” koja će svečano početi sa radom u nedelju, 9. aprila tačno u podne u kragujevačkom hotelu „Ženva Luks”.

– Na ovaj potez smo se odlučili da se pridružimo u krovnu organizaciju koja će delovati u svim opštinama u Srbiji, sa jos više desetina organizacija i pokreta građana širom Srbije kako bi se i naš glas čuo. Smatramo da je to dobar put ka osnivanju organizacije koja se bori za bolji život i za promene u društvu i državi, i da ta organizacija može da donese promene u sredinama u kojima živimo i promene u državi, stoji u saopštenju ZZK koje potpisuje Nikola Milić, predsednik Izvršnog odbora.

U svom obraćanju javnosti i medijima iz Zajedno za Kragujevac ističu da su ostali pri ideji decentralizacije Srbije te će svaka organizacija, u ovoj krovnoj, ili pokret zadržati svoje pravo i delovanje na lokalu, da odlučuje o lokalu i svojoj autonomiji u donošenju odluka.

– Saglasni smo svi da promene počinju od lokala i da se glas sa lokala širi. Snažno ćemo se zalagati za decentralizaciju u društvu i državi na svim nivoima od zdravstva, školstva, privrede, ekonomije i da će ravnomerni razvitak svakog dela Srbije biti naš prioritet kao jedan od ciljeva razvijenog demokratskog društva, navode iz ZZK.

Na osnivačkom delu skupštine članice „Glasa Srbije” će predstaviti svoj program za sto brži oporavak lokalnih samouprava i brži razvoj u svojim sredinama.

Pored osnivačkog dela skupštine „Glasa Srbije” okupljene će pozdraviti istaknuti članovi opozicionog bloka Srbije narodni poslanici Srđan Milivojević, iz Demokratske stranke i Radomir Lazović, iz Ne davimo Beograd i predsednik poslaničke grupe u skupštini Srbije.

Po osnivačkoj skupštini, od 13 sati uslediće panel rasprava o medijskim slobodama u Srbiji, na kojoj će govoriti Biljana Stepanović glavna urednica lista „Nova ekonomija”, Stojan Marković glavni urednik „Ozonpressa”, Milan Nikić novinar i dopisnik N1 i predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari