Prošle godine cela Vlada u RS, ove najviše četiri ministra

*Iako premijer Srbije Aleksandar Vučić neće biti na ovoj manifestaciji, jer je u poseti Indiji, prema saznanju Danasa, na sednici Vlade, prošle nedelje, Vučić je ministrima rekao da bi tri do četiri ministra trebalo da 9. januara otputuju u Republiku Srpsku i budu prisutni na proslavi koju organizuju tamošnje vlasti
Osim predsednika Srbije Nikolića, prisustvo na obeležavanju Dana RS potvrdio i ministar Vulin, a u kabinetu predsednika RS očekuju i Dačića

Ostavite komentar


  1. Ovo znaci da valda Srbije ne priznaje drzavu B i H, jer je Ustavni Sud te drzave proglasio takozvani dan RS neustavnim. Ako Nikolic i kompanija stvarno podju na proslavu, B i H treba da raskine diplomatske odnose sa Srbijom.

  2. @Mark K. Shkreli
    Teško je priznavati državu koja u svom ustavnom sudu ima strance a u unutrašnje uređenje joj se meša neko čija praktična funkcija je gubernator kolonije. Kosovo koje nije članica UN je više država nego BiH.
    Tako da nije neka šteta prekinuti odnose sa tuđom kolonijom dok god sa vlasnikom iste održavaš odnose.

  3. A gde je Aca, nije valjda otisao da Indijcima pokaze kako da upropaste svoju drzavu.

  4. Мени се чини да вама из "Данаса" није баш по вољи ни што иду ова 4 министра.
    Вероватни вам је неко дебело платио да ово напишете. Може се претпоставити и ко!

  5. Ove godine su cetiri ministra bila kod Laktasenka Dodika dok sledece nece biti ni jednog. Dodik ce zavrsiti u zatvoru za sve manipulacije, pljacku i unistenje ekonomije "republike srpsko/sumske" u kojoj je ovaj glavni poglavica.
    oze se Dodik eventualno za kraci period skloniti kod pajtasa Tome-diplome posto je za odstupnicu vec ranije kupio kucu na Dedinju (Beograd).

  6. Mark, prvo je Kosovo počelo sa izjašnjavanjem o otcepljenju. Sećaš se vodio ga veliki Rugova ((kažem: "Veliki" jer je želeo sve da reši pregovorima (albanski Gandi) i jer se vratio veri paiskonskoj tj. hrišćanstvu)) i taj "recept" su prihvatili Makedonci i Crnogorci pa su se lepo razdružili sa SRJ i zašto za sve može a kada su Srbi u pitanju ništa ne može. Danas mi je slava (sasvim slučajno je i to dan i krsna slava R.S.) i dođoše mi neki Pećanci, veliki biznismeni koji mi se požališe da kada oni kao Srbi požele da kupe neki objekat, kuću ili imanje celo selo ili grad dižu demonstracije a zna se kako ste vi Albanci "Osvojili" Kosovo… Dakle Škrelji nije tebi problem "Ustavnost" referenduma kao takvog nego te strah da mi Srbi, ako budemo pametni, preko SZO, Jedinstvenom Srpskom Listom, homogenizacijom i majorizacijom onde gde se može (Severno Kosovo) i ponovnom kupovinom već prodatih imanja… Ih komšo opet me udarilo ovo dečansko crveno vino…

  7. @Mark K. Shkreli

    Tragikomicno je i licemerno da neko iz "republjik kosova" soli pamet o krsenju ustava, zakona i prava. Citava ta vasa "republjik kosova" je izgradjenja na krsenju svega moguceg, ustava, zakona, medjunarodnog prava i ti si nasao da komentarises RS i BiH?

Ostavite komentar


Politika

Miljuš: Izvestaj ODIHR-a potvrdio da nema promena izbornih uslova 10

Miljuš: Izvestaj ODIHR-a potvrdio da nema promena izbornih uslova

“Misija ODIHR-a za posmatranje lokalnih izbora u Srbiji u svom izveštaju za period od 30. aprila do 14. maja ukazuje da mediji "nedosledno primenju zakon", da se izbori odvijaju u uslovima dominacije vladajuće stranke i Aleksandra Vučića čije ime je u nazivu svih lista i izražava "zabrinutost zbog moguće kupovine glasova i pritisaka na birače" i tako potvrđuje ono što je jasno svima - da uslovi za organizaciju demokratskih izbora 2. juna ne postoje”, izjavio je Branko Miljuš, narodni poslanik i član Predsedništva Stranke slobode i pravde, a saopštila SSP.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.