Protest protiv nasilja u Novom Sadu: Podrška Voštiniću, ponovo bez šetnje 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predrag Voštinić je za Novi Sad učinio puno, kada smo imali probleme na Šodrošu on je bio tu, kao i kada su pretukli nas građane, aktiviste i opozicione političare, sada je na nama red da mi njega podržimo, istakao je danas na protestu protiv nasilja u Novom Sadu sekretar gradskog odbora stranke Zajedno Mladen Cvijetić.

„Napad na Predraga Voštinića je napad na sve nas, napad na pokušaj da Srbija postane normalna zemlja i da se u Srbiji izgradi jedno normalno društvo“, istakao je Cvijetić.

Kao i prošle nedelje, i ovaj protest je okončan nakon nepunih desetak minuta, bez šetnje.

U Katoličkoj porti se okupilo pedesetak građana.

Komentarišući konstantan pad broja građana koji se beleži iz protesta u protest, Cvijetić je ocenio da je siguran da će novosadskim ulicama ponovo šetati desetine hiljada građana koje su šetale tokom protekla četiri meseca.

„Tako je i u drugim gradovima Srbije, samo se čeka plan. Plan će uskoro doći i građani će se vratiti na ulice, nemojte da vas to obeshrabri“, poručio je on.

Ocenio je i da za takvo stanje nisu odgovorni građani, već organizatori, te se kao jedan od organizatora protesta izvinio Novom Sadu.

„Politici fali malo više iskrenosti, malo više ljudskosti, malo više samokritike. Imamo istorijsku šansu da to sada ovde promenimo“, istakao je on.

Poručio je i da u pitanju nije sprint već maraton, te da su političari dužni prema građanima da maraton istrče „onako kako treba – pobednički“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari