Voštinić pita Vučića odakle mu podaci da nije bio pokušaj ubistva, iz istrage koja nije okončana 1Foto FoNet Milica Vučković

Vučićeva priča je uobičajna kada je nasilje u pitanju. Ili ćemo da ignorišemo, ili ćemo da se sprdamo na tu temu, a ta sprdnja na kraju najčešće nekog košta… A, kada predsednika Srbije posle toga pitaju, a što ste ono rekli, on odgovara: “Pa, sprdao sam se” – kaže za Danas Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Predragu Voštiniću su pre četiri dana sedamorica mladića, među kojima i pitomci Policijske akademije, “spakovana” u dva automobila ugrozila život i naneli teške telesne povrede, udarivši ga na biciklu na jednom od puteva u Kraljevu.

– Ono što u ovakvim okolnostima stvarno nedostaje je da neko Vučića pita po kojim ovlašćenjima imate podatke iz istrage na osnovu kojih tako sigurno zaključujete istragu – kaže Voštinić.

Napad na aktivistu iz Kraljeva Predraga Voštinića za predsednika Srbije je navodni pokušaj ubistva, za koji kaže da je jedna u nizu laži.

– Ko je tačno zaključio istragu i da li će Vučić odgovarati za to što je neko zaključio istragu pre prikupljanja obaveštenja. To je, ustvari, suštinsko pitanje. To se desilo i kada je bila stvarna nesreća…, ovo sa mnom može da bude bilo šta… On je sam okarakterisao pokušaj ubistva kao nešto nemoguće, ono što se meni dogodilo… A, niko od nas nije rekao da to jeste ili nije pokušaj ubistva. Mi smo se pitali da li jeste ili nije – kaže sagovornik Danasa.

I kada se dogodilo ubistvo u „Vladislavu Ribnikaru“, on je rekao šta je bilo, ističe Voštinić.

– On je isticao i kako se ko osećao…, zbog čega se zaključuje školaska godina… On je objašnjavao u kakvom su psihičkom stanju roditelji… Takođe, on sve zna šta je bilo u Jovanjici. On sve zna. Niko ko mu te podatke dostavlja ne odgovara a on ne odgovara za kršenje Ustava – zaključuje Voštinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari