Protest "Sandžak protiv nasilja" u Novom Pazaru u subotu 1Foto (grad Novi Pazar)

Novopazarska organizacija Inicijativa slobodnih građana (ISG) pozvala je danas stanovnike ovog grada da učestvuju na mirnom protestu pod nazivom “Sandžak protiv nasilja”.

Protest će biti održan u subotu, 8. jula, na gradskom trgu u Novom Pazaru i počeće u 18 sati.

ISG je u pozivu navela da žele da pokažu solidarnost sa svim građanima, koji hrabro izlaze na ulice, podrže njihove zahteve i pokažu da je Sandžak zajedno sa njima u borbi protiv nasilja.

“Previše smo dugo ćutali i pasivno posmatrali naše društveno stanje, a poslednji događaji u kojima su žene i deca bili žrtve nasilja duboko su nas potresli. Sada je vreme da se naša zajednica probudi i da stanemo na kraj kriminalcima, njihovim partijskim drugovima i nasilnicima koji veruju da za njih zakon ne važi. Ako institucije neće da deluju, vreme je da pokažemo da kriminalci i nasilnici ne pripadaju normalnom društvu” – navedeno je u pozivu ISG.

Biće to drugi protest u Novom Pazaru. Prvi je održan još 26. maja, kada se okupilo stotinu Novopazaraca, na gradskom trgu, zbog ubistva Ervina Ćelahmetovića.

Novi povod je napad na porodicu Mirze Aličkovića, direktora humanitarne organizacije “Svetionik”, koji se dogodio 2. jula u novopazarskom naselju Lug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari