Protest u Zrenjaninu: Na izborni dan dovođeni birači iz Sremskih Karlovaca i Iriga kako bi glasali 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U toku je protest građana u Zrenjaninu ispred Robne kuće.

Kako javlja reporterka N1, protest u Zrenjaninu, između ostalog, skreće pažnju na to da su na izborni dan dovođeni birači iz Sremskih Karlovaca i Iriga kako bi glasali u Zrenjaninu.

PUF o glasanju u Zrenjaninu: Turistički birači i podela ogreva po selima

Miljan Čičić iz Pokreta Ujedinjeni fantomi (PUF), koji organizuje protest u Zrenjaninu, rekao je da su okupljeni krenuli ka lokalnom sedištu MUP-a kako bi predali zahtev za pristup informacijama od javnog značaja, kojim traže broj državljana Republike Srbije koji su od 1.9 2023. do 25.11.2023. prijavili boravište na teritoriji Zrenjanina, kao i broj tih lica koji su se odjavili sa tih adresa posle izbora.

Čičić kaže da su primetili veliki broj „turističkih birača“ iz Sremskih Karlovaca i Iriga. Dodaje da je u izbornim neregularnostima učestvovalo i Javno-komunalno preduzeće Čistoća i zelenilo, koje je pred izbore na svom placu skladištilo i svojim vozilom distribuiralo ogrev, uglavnom po selima. Zbog toga su protiv svih odgovornih u JKP danas podneli krivičnu prijavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari