Protestna šetnja zakazana u Somboru 1Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Protestna šetnja zakazana za subotu Neformalna grupa građana najavila da će se Sombor pridružiti gradovima koji protestvuju.

Počelo je! Protest 1 od 5 miliona zakazan je za subotu, 19. januara u 18 časova, na Trgu Svetog trojstva (Ćelavi trg) – naveli su organizatori. Prvo narodno okupljanje u Somboru, kako su saopštili inicijatori, biće upriličenom pod čuvenom parolom „Peščanika”, „Ako Vam je dobro, onda ništa”.

Organizatori su naveli da podržavaju zahteve sa beogradskih protesta, „Stop krvavim košuljama”, odnosno „1 od 5 miliona” u kojima se traži da RTS najzad „postane” javni medijski servis, da se opoziciji dozvoli ravnopravni nastup na programima Radio televizije Srbije kako bi mogli da iznesu svoje stavove.

Takođe zahteva se da budu otkrivene ubice i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića, odnosno inspiratori napada na lidera Levice Srbije, Borka Stefanovića i novinara iz Grocke, Milana Jovanovića. Sinoć je u Beogradu održan tihi protest povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića. Učestvovalo je više desetina hiljada građana, a kolonu su ovog puta predvodili članovi Lokalnog fronta iz Kraljeva, koji su u srpsku prestonicu stigli peške, prevalivši u trodnevnom „Ibarskom maršu” gotovo 200 kilometara.

Organizatori somborskog skupa su najavili da će na prvom okupljanju izneti lokalne zahteve, zbog poražavajuće situacije u gradu i selima. Ujedno, uputili su poziv svim građanima Sombora i naseljenih mesta da im se pridruže u protestnoj šetnji i time ukažu na neophodnost promena koje će doneti bolji život svima, ne samo pojedincima u vladajućoj političkoj strukturi, što je danas slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari