Protić: Ova vlast poništava individualne slobode, kao u vreme komunizma 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Istoričar Milan St. Protić izjavio je da aktuelna vlast poništava individualne slobode i nameće jednoumlje, a želi da vlada večno.

„Nijedna vlast u Srbiji sve od 1918. nije u srcu zaista imala interese srpskog naroda, već ambiciju da zloupotrebi to tanano, naivno, pomalo romantično nacionalno osećanje kako bi ostvarila svoj cilj, apsolutnu vlast“, rekao je Protić za novi broj nedeljnika NIN.

Protić, nekada aktivni političar i ambasador, rekao je da se ne seća kada je u Srbiji vladala sloboda, i da samo može da se meri stepen neslobode.

„Kada će se aktuelni vlastodršci promeniti, to nije izvesno. Danas su institucije njene produžene ruke, pa može i da krši zakone i Ustav bez bojazni“, naglasio je Protić.

Prema njegovim rečima, „tu se situacija ne popravlja, štaviše, pogoršava se, što mnogima nije očigledno, a trebalo bi da bude“.

„Kao i u vreme komunizma, poništavaju se individualne slobode, a nameće jednoumlje. Retorika možda jeste desna, ali tehnologije vladanja su leve“, naveo je Protić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Protić: Ova vlast poništava individualne slobode, kao u vreme komunizma”

  1. Uzrok ovakvog stanja u srpskom narodu je po mom mišljenju nedostatak ispravnog kućnog vaspitanja,glavni krivac je SPC

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.