"Pružamo bezrezervnu podršku Ivici Dačiću": Niški socijalisti nakon najave njihovog predsednika da će podneti ostavku zbog loših izbornih rezultata 1foto FoNet Ana Paunković

Predsednik niških socijalista Igor Novaković saopštio je da oni pružaju „bezrezervnu podršku svom predsedniku Ivici Dačiču“, mada su „ozbiljno shvatili opomenu“ birača na ovim izborima, na kojima su ostvarili lošiji rezultat nego ranije.

Lider Socijalističke partije Srbije Dačić se 17. decembra uveče, po zatvaranju birališta, a nakon nezvaničnih rezultata izbora, najavio mogućnost podnošenja ostavke na funkciju predsednika stranke.

„Nas putokaz i dalje ostaju postulati naše partije, i čvrsto verujući u njih, sledimo put kojim nas predvodi nas predsednik Ivica Dačić. Svome predsedniku dajemo punu i bezrezervnu podršku, ulivamo dodatnu snagu i motiv, da zbijemo redove i podignute glave, još jači i spremniji dočekamo buduce političke izazove“, naveo je Novaković u saopštenju.

On je kazao da i nakon ovih izbora, na kojima su „opomenuti od strane birača, čvrsto stoje iza programa partije i predsednika Ivice Dačića“.

"Pružamo bezrezervnu podršku Ivici Dačiću": Niški socijalisti nakon najave njihovog predsednika da će podneti ostavku zbog loših izbornih rezultata 2
Igor Novaković: Foto Z. Miladinović/ Danas

„Za nas su izbori neposredna komunikacija sa narodom čije poruke treba pažljivo saslušati i ozbiljno shvatiti. I za nas je svaki rezultat pa i ovaj, motiv da budemo bolji, da budemo vredniji i da se glas naše partije još glasnije čuje“, rekao je Novaković.

On je podsetio da SPS predstavlja partiju koja „najduže traje na političkoj sceni Srbije“, a koja je kroz više od tri decenije delovanja prošla „kroz različite izazove i iskušenja“.

„Veliki uspesi, ogromna podrška birača, mogućnost samostalnog odlučivanja i vladanja, nisu bili razlog da mi ikada pokažemo političku arogantnost. Ali, isto tako i kada nismo uspevali da ostvarimo sve planirane ciljeve i zadatke, nismo zapadali u politički očaj“, naveo je Novaković.

Prema njegovim rečima, „specifične drustvene i političke okolnosti“ su od socijalista kroz vreme „iznedrile partiju ozbiljnih, odgovornih i poštenih ljudi, koju su kao prioritet svih odluka stavljali interese svoje države i svoga naroda“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari