Vladimir Pajićfoto FoNet Milica Vučković

Član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Vladimir Pajić ocenio je danas da su predsetojeći lokalni izbori u Srbiji važni, jer je to prilika de se „pored smene naprednjačke vlasti vrati gradovima dostojanstvo i mogućnost da sami odlučuju o svojoj sudbini“.

„Decentralizacija, za koju se mi zalažemo, je prvenstveno poverenje u ljude u svim gradovima Srbije, dok nam SNS umesto toga nudi Aleksandra Vučića kao kandidata na svim izborima i nekoga ko odlučuje umesto svih nas“, naveo je Pajić u pisanoj izjavi.

On je rekao da su „SNS gradonačelnici i predsednici opština marionete u Vučićevim rukama koji rade isključivo u interesu stranke, a ne građana koji su ih birali“ i naveo da se to „najbolje videlo prošle godine, kada je u jednom danu bez ikakve političke ili društvene krize njih 64 podnelo ostave, kako bi ispunili stranački zadatak“.

Pajić je rekao da gruba i nasilna centralizacija koja se odvija narušava odnos između građana i države i da se poistovećivanjem Vučića i Srbije stvara odbojnost građana prema državi.

„Uzrok nezadovoljstva građana, štete i nepravde se neopravdano pripisuje Beogradu kao glavnom gradu, a osećaj odvojenosti i zapostavljenosti se kompenzuje iseljenjem iz zemlje, neumerenim lokalpatriotizmom i na kraju separatizmom. Zato je neophodno da on sada ne bude u imenu bilo koje liste na lokalnom nivou“, ocenio je Pajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari