PSG: Kukana i Flekenštajna zanimao stav o bojkotu, za to je još prerano 1Foto: Tviter / @EduardKukan

Bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn sastali su se u sedištu delegacije EU u Beogradu sa predstavnicima Pokreta slobodnih građana, a zatim su na sastanak sa njima ušli i predstavnici Saveza za Srbiju. Sastanku je prisustvovao i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici.

Međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari rekao je da je sastanak bio vrlo otvoren i konstruktivan.

„Oni su tu da provere situaciju na terenu, da se upoznaju sa političkim akterima i upućeni su u situaciju u Srbiji, posebno kada je reč o slobodi medija“, rekao je Albahari.

Prema njegovim rečima, dolazak bivših evropskih parlamentaraca potvrđuje zainteresovanost Evropskog parlamenta da razmotri dalje korake kako bi se izbegla politička kriza u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o stavu PSG o bojkotu, a Albahari je rekao da im je pojasnio da je prerano za donošenje takve odluke, jer je preostalo da učestvuju na još dva sastanka vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN).

U delegaciji Saveza za Srbiju su predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, Demokratske stranke Zoran Lutovac i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Evropski parlamentarci su se ranije danas sastali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u četvrtak su održali sastanke sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Skupštini Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari