PSG postao punopravni član Liberalne internacionale 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana je danas u Sofiji postao punopravni član Liberalne internacionale na 75. kongresu ove organizacije, saopšteno je iz tog pokreta.

Ovo je značajno međunarodno priznanje za našu mlad Pokret koji je prepoznat kao relevantna liberalna organizacija u Srbiji i partner velikim i starim partijama širom Evrope i Sveta.

Liberalna internacionala je politička međunarodna federacija liberalnih političkih partija i postala je eminentna mreža za jačanje liberalizma širom sveta sa preko 110 članova, od kojih su najznačajniji naši dosadašnji partneri u ALDE grupi poput VVD i D66 iz Holandije, FDP iz Nemačke i LibDems iz Velike Britanije, ali i mnoge međunarodno značajne partije poput Liberala iz Kanade, premijera Džastina Trudoa.

Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana, predstavio je našu organizaciju na samitu u Sofiji i rekao: „Danas nije lako biti liberalna organizacija u svetu gde se svakodnevno krše ljudska prava, a autoritarni režimi niču i u državama gde ih nikad nije bilo. Ali to što nije lako, ne znači da nije ispravno. Zato je zadatak svih nas da se ne zalažemo uvek za ono što je popularno, već za ono što je ispravno. Počastvovan sam što imam mnogo saboraca na tom putu, jer samo zajedno možemo da promenimo svet na bolje.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.