PSG traži ostavku ministra unutrašnjih poslova 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana  (PSG) zatražio je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podnese ostavku ukoliko policije nije sposobna da se obračuna sa kriminalnim grupama koje se kriju na tribinama stadiona i napadaju građane na auto-putu.

PSG smatra da je napad huligana na građane na auto-putu kod Obrenovca „pokazatelj da bezbednost građana u Srbiji nikad nije bila na nižem nivou“.

„Rat između navijačkih grupa, koje su u svojoj suštini kriminalne, dovodi u opasnost ljude koji nisu ni na koji način umešani, a država ili ne reaguje ili se stavlja na stranu pojedinih grupa“, kaže se u saopštenju.

PSG je podsetio i izjavu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića iz 2016. godine da policija nema snage za borbu protiv huligana, ocenjujući da ih je time „dodatno ohrabrio i poručio im da mogu da rade šta god hoće“.

Sprega režima na vlasti i navijača je potpuno očigledna, pošto vođe ovih grupa sa podebljim kriminalnim dosijeima dobijaju ugovore za razne poslove sa državom, i nalaze se u upravnim odborima klubova koji su u vlasništvu države, ili obezbeđuju skupove poput inauguracije predsednika na kojoj su takođe ugrozili bezbednost građana“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari