PSG: Vlast će pokušati da izbegne povećanje cene gasa i struje zbog izbora 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) ocenio je danas da će vlast pokušati da izbegne povećanje cene gasa i struje pre kraja grejne sezone, „što se poklapa sa terminom izbora“.

„Ali ostaje pitanje kakve će posledice ostaviti to što će država energente prodavati po nižoj ceni od one po kojoj će ih nabavljati“, naveo je u saopštenju predsednik Odbora za ekonomiju PSG Goran Kovačević.

On je ocenio da će vlast tu situaciju predstaviti kao brigu za gradjane i meru ekonomske pomoći, iako će zbog toga „na kraju opet gradjani i privreda snositi posledice ove predizborne igre vlasti“.

„Prezaduživanje preduzeća, poput Srbijagasa, na kraju će biti regulisano izdvajanjem iz budžeta, upravo onog budžeta koji se puni porezima koje plaćaju privreda i gradjani“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, u slučaju neadekvatnog, „a posebno populističkog pristupa“ države nadolazećoj ekonomskoj krizi, posledice će biti „veoma ozbiljne“.

„Počevši od nekontrolisanog pada kursa dinara, preko rasta inflacije i kamata, do ugroženosti plata i penzionog fonda“, istakao je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari