PSG: Za saobraćajni kolaps odgovorna vlast SNS-a 1Foto: Nenad Kovačević

Vlast u Beogradu koja „kontinuirano maltretira građane“, ponovo je odlučila da štedi novac, umesto da uradi bilo šta što je u javnom interesu i da bude servis građana, a ne da se hvali suficitom dok ništa ne funkcioniše, saopšteno je danas iz Pokreta slobodnih građana (PSG), povodom saobraćajnog kolapsa prouzrokovanog neočišćenim snegom.

PSG navodi da se saobraćajni kolaps, uz čuvenu rečenicu kako je sneg iznenadio putare, ponovio i ove godine u čitavoj Srbiji, a da su pojedini delovi Beograda ostalii bez grejanja, dok je popadalo drveće oštetilo automobile i kuće.

„Preko nacionalnih frekvencija slušamo neverovatne izgovore zamenika gradonačelnika (Beograda Gorana Vesića) da prema nekim internim procedurama sneg treba da bude očišćen četiri sata nakon prestanka padavina, što bi verovatno značilo da će, ako sneg nastavi da pada, grad biti očišćen tek sledeće nedelje“, navodi se u saopštenju.

PSG dodaje da je na Karaburmi, na zgradu u Ulici Patrisa Lumumbe palo drvo, koje je iščupano iz korena, i oštetilo je krov zgrade, oluk, fasadu, klima uređaje, prozorske rešetke, roletne i prozorska okna.

„Drvo se nije prelomilo, već je iščupano iz korena, što je rezultat, najverovatnije, presecanja korenja drveća prilikom izvođenja radova na izgradnji parkovskih staza u parku. Slično je i u Danteovoj i Diljskoj ulici. Velika je sreća da u datom trenutku niko nije prolazio parkićem, pa niko nije povređen“, ističe PSG.

Ta stranka navodi da „već mesecima traju fingirani radovi na izgradnji staza i dečijih parkića, što je u ovom kraju uzelo maha, a stanari su više puta upozoravali opštinu Palilula na neobezbeđeno gradilište, rupe i opasnost od pada drveća“.

„Pokret slobodnih građana je upozoravao na neophodnost jačanja civilne zaštite, koja bi efikasno reagovala na različite vrste opasnosti u cilju zaštite ljudi, životinja, životne sredine i kulturnih dobara“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari