PSG: Zašto se Srbija nije priključila izjavi o bezbednom napuštanju Avganistana? 1Foto: PSG

Pokret slobodnih građana (PSG) saopštio je danas da je vlast u Srbiji opet propustila da stane uz ostatak civilizacije, jer je Srbija jedna jedna od retkih zemalja Evrope koja se nije priključila zajedničkoj izjavi više desetina zemalja o bezbednom napuštanju i prijemu stranaca i Avganistacana nakon krize u toj zemlji.

Pitajući Ministarstvo spoljnih poslova zašto se Srbija nije priključila zajedničkoj izjavi, PSG je u saopštenju naveo da su gotovo sve zemlje EU, SAD, Kanada i još 40 zemalja sveta u zajedničkoj izjavi o Avganistanu pozvale sve strane da poštuju i olakšaju siguran i uredan odlazak stranih državljana i Avganistanaca koji žele da napuste zemlju.

Srbija međutim nije među ovim zemljama, ukazao je PSG i upitao kako je moguće da naše vlasti svaki put propuste da stanu uz ostatak civilizacije u ključnim pitanjima koje se dešavaju u svetu.

Podsetivši da je PSG više puta pozivao da Srbija svoju politiku upodobi politici EU po ključnim pitanjima, što je jedan od osnovnih zahteva u procesu pridruživanja, Pokret je istakao da to ovog puta čak nije pitanje ni ispunjavanja zahteva, već osnovno ljudsko osećanje za pomoć onima koji su se našli u nevolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari