PZP: Podrška izbornim kandidaturama Ponoša i Marinike Tepić 1Foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

Pokret za preokret (PZP) podržao je kandidature Zdravka Ponoša za predsednika Srbije i Marinike Tepić za nosioca „parlamentarne liste udružene opozicije Srbije“, saopštio je večeras PZP.

Na glasanju Izvršnog odbora PZP obe kandidature su jednoglasno podržane, navodi se u saopštenju.

Precizira se da je „jednoglasno potvrđjena  podrška i drugom predlogu Stranke slobode i pravde da Tepić bude na čelu parlamentarne liste udružene opozicije Srbije“.

PZP je ocenio da oba kandidata imaju lični integritet, nepokolebljivost, hrabrost i ugled.

Ukazano je i da imaju „i značajno iskustvo kojim bi doprineli da Srbija krene putem vladavine prava, borbe protiv korupcije i poštovanja podele vlasti, koji su preduslov za prosperitet države i bolji život građana“.

Navedeno je da „Ponoš  ima vrhunsko obrazovanje, iskustvo, kontakte u svetu, ali i energiju i jasnu viziju bolje Srbije“.

Ocenjeno je da „njegova umerenost, doslednost i dokazanost u borbi za legalizam garantuju državno i nacionalno jedinstvo naspuprot podelama i konfrontacijama“.

„Potvrdjujemo  punu podršku Tepić koja se hrabro bori za prava ugroženih, obespravljenih, marginalizovanih“, naveo je PZP.

Naglasili su podršku Tepić koja se „beskompromisno, pored pretnji i zastrašivanja, bori protiv korupcije i zalaže za prava gradjana bez obzira na njihovu veru, naciju, pol ili pripadnost socijalnoj grupi“.

PZP je pozvala „sve opozicione političke organizacije, njihove grupacije i gradjane na puno jedinstvo u zaštiti ustavnog poretka i države, koji su ugroženiji nego ikada“.

„Kao deo udružene opozicije Srbije daćemo svoj maksimalni doprinos tom jedinstvu“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.