Rada Trajković: Vidim neozbiljnost Vučića i Tačija

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova za Danas o obnovljenom dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela

Ostavite komentar


  1. Pregovori moraju biti konstruktivni za sta se Srbija oduvek zalagala. Zapad treba pomoci pristinskoj strani da pocne da radi domace zadatke koje nije uradila za ovih 8 godina. Do tada necemo imati o cemu da pregovaramo nazalost.

  2. sustina ovih pregovora u pocetku je zamisljena kao resavanje problema gradjana da se svako na svojoj teritoriji (mestu zivljenja)oseca kao gradjanin prvog reda..medjutim ciljevi i jednih i drugih su visoki u pogledu statusnog rezima.Vucic je sklon kao Milosevic da se sa svima zakaci i uvuce i gradjane u taj sukob a kosovo ocito ima samo svoj cilj-drzavu uz pomoc Albanije i Amerike.Zanima me sta ako????recimo Srbija prizna Kosovo ..sve se dogovore itd..niti sta gubimo niti gubimo u odnosu na 30 god unazad.. ali sta se desava tada na medjunarodnoj sceni..obrazac primenljiv kod skoro 200 drzava u indiji 200 drzava u kini u rusiji i njenim satelitima u spaniji ..cak francuskoj americi VB .Bosnu namerno ne pominjem…sta onda …sandzak sutra..Vojvodina..dali evropa igra na kartu parcelisanja sveta a da oni ostanu ujedinjeni i lakse dominiraju malim drzavicama..Ameri vojno da dominiraju i naplacuju reket malim drzavicama kao kuvajtu kataru arapskim emiratima.Ne verujem da nesto gubimo ako ih priznamo niti dobijamo ako ih ne priznamo.Dakle STA AKO??Analiticari objasnite STA AKO??

  3. Ova zena je neunistiva…slazem se da bi to u nekim normalnim oklnostima to bila pozitivna osobina ali ja se odlicno secam sta je govorila 1988 pa 1989…pa 1990…pa dok je bila radikal…pa liberalni demokrata…kako je ko bio na vlasti bilo u Beogradu bilo u Pristini ona je trcala za njim bez imalo osecaja za dostojanstvo…vrlo cesto njena istupanja su bila toliko poltronska pa cak i komedijaska da je to kod gradjana na Kosovu i Metohiji izazivalo osecaj gadjenja…svi dole na Kosovu zanju kako se obogatila…svi znaju da je i sina i cerku stavila na spisak za platu a da oni nikada nisu ni krocili na Kosovo posle 1999 godine…svi znaju kako je vodila javne nabavke kao direktor Doma zdravlja u Gracanici…ta zena je bruka i srmaota srpskie zajednice na Kosovu i Metohiji i moj prijeteljski savet opozicije je da malo pripazi koga prima u svoje redove jer uprkos nejnim brojnim „titualama„ rec je o osobi koja je poznata vise po malverzacijama i poltronizmu po svojim doktorskim vestinama…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.