Rade Basta: Imamo dobre odnose sa Izraelom 1Printsrkin Instagram/Rade Basta

Ministar privrede Rade Basta rekao je danas da su odnosi Srbije i Izraela na visokom nivou, te da je još boljim ekonomskim odnosima doprinelo i otvaranje predstavništva Privredne komore Srbije u Jerusalimu pre dve godine, saopšteno je iz ministrovog kabineta.

„Naš zadatak je da pružimo institucionalnu podršku poslovnom okruženju i da omogućimo poslovnim zajednicama obe strane da maksimizuju svoje poslovne potencijale“, kazao je Basta u razgovoru sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom.

Kako je istakao, ponosan je što izraelske kompanije prepoznaju Srbiju kao dobru investicionu lokaciju i što grade u Srbiji.

„Možete očekivati našu podršku i pomoć u realizaciji svake pojedinačne faze investicionih projekata u Srbiji“, naglasio je Basta.

Od velike pomoći poslovnoj zajednici, kao i za razvoj turizma je ponovno uspostavljanje direktne avio-linije Beograd – Tel Aviv, istakao je ambasador Vilan.

On je ukazao da je značajan instrument daljeg unapređenja privredne saradnje dve prijateljske zemlje Zajednički komitet za trgovinsku i ekonomsku saradnju Srbije i Izraela.

Basta i ambasador Izraela saglasili su se da postoji prostor za dodatno unapređenje privredne saradnje, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari