Radić: Crna Gora ne treba da izađe iz NATO, ali može da povuče priznanje Kosova

Ostavite komentar


  1. Gospon Radic – niste u pravu, upravo „odpriznavanje“ Kosova ce antagonizirati Bosnjake, Albance, Hrvate i Crnogorce sa ovim snagama koje se vide kao srpske i ruske. Multikulturalizam ce umrijeti u Crnoj Gori ako olos i probisvijet bude upadao u pekarnice Albanaca, kafice Bosnjaka i maltretirao njih i njihove goste. O cemu vi pricate. Srbija je odavno trebala priznati Kosovo koje je izgubila u ratu. Sve drugo je mlacenje prazne slame. i daljnje padanje i zaostajanje za svijetom. Da je Srbija u EU vjerojatno bi dobila milijarde pomoci od EU poput Slovenije, Hrvatske ili Madarske, ali ovako, jedino sto joj se „isplati“ je pravljenje kaosa i nesigurnosti sto je inace njena konstanta u zadnjih 100 i nesto vise godina.

    1. A da li ti imaš i malo poštovanja prema nečemu što ti je osnova a to je istorija i istorijski opstanak Srba? Da li si u školi naučio da je crkva sačuvala Srbe u veri i opstanku čak i u 600 godina turske okupacije, a ti bi da sve to baciše, daš Šiptarima jer je to samo nebitna istorija koja tebe sprečava da kada budeš EU odeš da radiš malo u Nemačku, možda Italiju ili Austriju. Ti ili nisi Srbin ili bi prodao sve samo da ti neko da pare ili da da li h zaradio negde ali ne u Srbiji.

      1. Vaša istorija ne interesu je nikome! !!! Samo vas srbe. Najstari narod u evropi Jesu Albanci i grci.

        1. Ti si Ilyriane neobrazovan i to si vec jednom prostom recenicom pokazao. Druga je stvar sto ovaj Radic upravo dokazuje da se Srbija itekako mijesa u unutrasnje stvari Crne Gore, kao sto se mijesala uvijek. I ne samo Crne Gore, vec i Bosne, Hrvatske, Makedonije.

      2. Ada li Deda zna da je Srbija u ratu dobila Vojvodinu od Saveznika, a koju su oduzeli od Madjara? I Madjari priznali takvu Kraljevinu SHS, a danas Orban i Vucic veliki prijatelji (iako se u Mdjarskoj stalno istice kako su joj 2/3 teritorija oduzeli Ameri, Britanci i Francuszi i poklonili susedima)

    2. @Karlito

      Sto se tice konstanti u zadnjih 100 godina tu spada i ta patoloska srbofobija koju rasipas ti i tebi slicni. Dosadno vise. Ako je vecina u Crnoj Gori protiv priznavanja te albanske paradzrave na Kosovu onda ce se to priznanje povuci, nece valjda manjina albanskih ili bosnjackih ili milogorskih nacista da namece svoje misljenje vecini. Treba uzeti u obzir od koga Crna Gora zaradjuje u turizimu, gde se najvise izvozi, od koga se najvise uvozi, gde se ide na studiranje, sa kim se ima najvise rodbinskih veza, to sigurno nisu ni Albanija ni Albanci ni Tirana ni Bosnjaci ni Sarajevo.

  2. Kada radic kao glavni stucnjak za pitanja o kojima nema pojma govori, onda mora da je istina.

  3. 90% građana Crne Gore je smatralo da je trebao da se sprovede Referendum i ulasku Zemlje u Vojne Saveze.Stvaraju se uslovi da se proveri Volja građana Crne Gore o Ulasku zemlje u NATO savez.Hartija mnogo što šta trpi pa i taj sporazum na 20 godina .Referendum je pravo merilo demokratije.100%Srba je protiv ulaska naše zemlje u NATO savez .Referendum Bato pa kom opanci a kom obojci.

  4. Zarad mira u kući CG je priznala Kosovo kao i Makedonija. Bilo bi suludo očekivati od CG povlačenje takve odluke ako znamo da i sama Srbija ide ka tome. CG je naplatila tu odluku al Srbija se trenutno cenka. Znaće se za par dana..

  5. a zasto crna gora da povuce priznanje kosova, kad srbija onako lepo upoakovano radi na tome, da prizna kosovo?! zar trebaju da budu crnogorci veci srbi od samih srba.

  6. Ne brkajte babe i žabe. CG je ušla u NATO i možda će u EU jer je njima interes da vežu CG za sebe a odvoje od Rusije ali ista ta CG nije svoje svetinje ni veru dala nikome pa ni Milu. Srbija se deli na one koji ne daju svetinje na Kosovu makar ne bili EU i pamte ubistva i bombe onih za koje treba kao NATO da ratuju protiv onih koji čuvaju Kosovo u okviru Srbije ( iz interesa ili ne nevažno je) i onih koji bi za rad NATO i EU ( ličnog interesa u njima) prodali Šiptarima svoje svetinje i veru. Na žalost tokom istorije smo često a i previše prodavali veru za večeru, a znamo da kažemo sa gađenjem Srbi katolici u Hrvatskoj, Srbi muslimani u Bosni , Srbi komunisti i bezbožnici i slično. Sada imamo iste koji bi prodali svetinje, veru za večeru i one kojima vera, svetinja i koreni ne znače ništa jer je važan lični interes ili ne veruju ni u šta kao i komunisti sem u pare i mešetare.

  7. Crna Gora treba da povuce priznanje te albanske paradrzave na Kosovu ali treba i da ostane u NATO-u i da nastavi sa EU integracijama sto ce biti i lakse ako se bude eliminisala mafijasko-koruptivna hobotnica Mila Djukanovica. Sasvim je besmisleno bilo sta raditi u vezi izlaska iz NATO-a ili u vezi slabljenja drzavnosti Crne Gore.

    1. Dok je URA sa Abazovicem, CG nece moci niti da stavi na dnevni red, a kamoli da glasa da povuce priznanje Kosova. Sve je u rukama tih 4 poslanika.

    1. Uf uf siroma…pa gde je sad taj Lažanski? Jel ga neko oteo pa ga nema ili se udomio u neku ambasadorsku rupu?

  8. Sta komentarisete ovde trebaju ili ne to sto opozicija je dobila 1 alo jedan glas vise od Milovaca ne znaci bas nista dok se ne formira vlada Cg kupice Milo tog jednog ili iskopati neku prljavstinu da uceni nekog i opet ce vladati jos 4 godine…A sto se tiče opozicije vec svi do jednog ostaju pri potpisanim sporazumima a samim tim i priznanju Kosova zato pratite malo vise pre nego komentarisete tako nesto

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.