"Radoičić kao Arkan devedesetih - gde su nas takvi štitili, više nas tu nema" - Parović o spotu potpredsednika Srpske liste (VIDEO) 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo-Online; Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

– Prvo je Vučić pre nekoliko dana pričao kako će izbiti rat i progon Srba sa severa KiM zbog registarskih tablica, a sada je očito poslao svog čoveka za specijalne operacije kako bi ubrzao proces raseljavanja naroda, kaže za Danas predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović povodom video poruke potpedsednika Srpske liste i jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, Milana Radoičića.

Radoičić je Srbe sa Severa, ali i sve druge Srbe upozorio da se sprema teror, ali je i poručio – „Tu sam, vratio sam se, a vi znate šta to znači jer odavde nazad nema. Živela Srbija“.

Parović kaže da je to „ona logika devedesetih u kojoj su razni „junaci“ tipa Željka Ražnatovića Arkana – davali snažne izjave i štitili Srbe na našim vekovnim ognjištima, a gde su nas takvi štitili tu nas više nema“.

– Tako da ja pozivam Vučića da prestane da pravi te klipove za društvene mreže i da kao meru povuče pristanak sa mape puta za energetski sporazum kojim se država Srbija odriče milijardi evra rudnog i energetskog bogatstva na Kosmetu, to bi sve protivnike srpskih interesa bolelo. Ovako, javnim potenciranjem osoba sumnjivih biografija i njihovo promovisanje u narodne heroje samo nanosi štetu naciji i učvršćuje uverenje kako Vučić u principu jedino brani svoju mafijašku organizaciju i da je tome spreman da podredi sve, navodi Parović.

Radoičić je na severu Kosova boravio tokom februara, što je potvrđeno i iz Srpske liste, kada je Kosovska policija pokušala da ga uhapsi na administrativnom prelazu Brnjak jer je za njim raspisana poternica zbog navodnih malverzacija sa građevinskim zemljištem u ski centru Brezovica, što iz SL demontovano.

Radoičić je hapšenje izbegao i u novembru 2018. godine, kada je otišao u centralnu Srbiju.

Podsetimo, osim na poternici Kosovske policije, Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem nalazi se i na crnoj listi ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa transnacionalnim organizovanim kriminalom zbog čega će im biti onemogućen ulazak i poslovanje u SAD, piše RTV KiM.

Specijalno tužilaštvo Kosova navelo je u optužnici da je Milan Radoičić zajedno sa Zvonkom Veselinovićem vođa kriminalne grupe koja je učestovala u organizovanju ubistva Olivera Ivanovića, ali Radoičić nije optužen, jer prema kosovskim zakonima protiv njega ne može da bude podignuta optužnica, ukoliko nije saslušan.

Kosovski organi raspisali interni nalog za hapšenje, a potom i međunarodni. Međutim, sud je ukinuo taj nalog u februaru prošle godine. O razlozima za donošenje takve odluke, Tužilaštvo je odbilo da da objašnjenje, jer se radi o kako su tada rekli, poverljivoj stvari, navodi RTV KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari