Radomir Lazović: POKS i SNS napravili dublji dogovor, odbornik Stanić je glumac u tom filmu 1

Smatramo da je jako važno u ovom trenutku to što se Srpska napredna stranka bori za svakog odbornika i što ima tanku većinu. Mislim da je to važna stvar jer više ne vladaju tako neprikosnoveno kako bi hteli da pokažu građanima da je slučaj. Imaju 70.000 glasova manje nego na prethodnim izborima – kaže za Danas Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, komentarišući ishod današnjeg glasanja na konstitutivnoj sednici grada Beograda.

Indikativno je, dodaje on, ponašanje Aleksandra Šapića iz redova naprednjaka koji je danas na sednici Skupštine grada bio izuzetno neraspoložen, što je dosta čudno, napominje, s obzirom na to da bi trebalo da bude predložen za gradonačelmika,

Što se tiče odbornika iz koalicije NADA odnosno POKS-a, koji je naprasno promenio stranu, napominje naš sagovornik, reč je o dubljem dogovoru te stranke i vlasti.

– Ali, ne mogu da tvrdim tačno o kojem. Čini mi se da stvari ne dešavaju tako da se baš Vuk Stanić, odbornik POKS isključi dan pre konstituvne sednice. Neka i koalicija Nada i POKS snose političku odgovornost, s obzirom na to da njihovi ljudi tek tako, u jednom teškom i važnom trenutku, menjaju strane. Stanić je glumac u tom filmu – kaže Lazović.

Podsetimo, na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, samostalni odbornik Vuk Stanić potvrdio je na današnjoj konstitutivnoj sednici da je juče isključen iz POKS-a Vojislava Mihailovića, stranke koja je deo koalicije NADA.

– Što se tiče SPS-a, vi ste se u ratovima 90-ih pokazali kao patriotska stranka, niste priznali Kosovo i svaka čast na tome, ali ukinuli ste subvencije za ratne veterane i to vam zameram. Pogledajte moju radnu knjižicu, nemam pet godina radnog staža, zato što radimo za privatnike – rekao je Stanić.

On je s govornice poslao i poruku većini koju čine SNS i SPS, a čiji kandidat za predsednika Skupštine je Nikola Nikodijević: „Nemam problem da vas podržim, ali ću imati problem ako me zaboravite.“

Prema rečima Radomira Lazovića, važno je da se čuje iz NADE i POKS zašto se to desilo.

Radomir Lazović: POKS i SNS napravili dublji dogovor, odbornik Stanić je glumac u tom filmu 2
Foto: FoNet/ Božana Pavlica

– Taj njegov govor na sednici Skupštine grada Beograda sam razumeo u kontekstu toga da postoje njegova očekivanja da SNS ispoštuje to što je on zabrinut, kako je i rekao: „Nemojte da me zaboravite kad jednom ovaj posao bude završen“. To je čista politička kupovina uticaja i moći – smatra Lazović.

Pretpostavio je, dodaje on, ishod ove sednice, odnosno da to odgovara kupovini vremena koje SNS vodi kako bi se na nivou republike najpre dogovorila većina pa se onda krenulo i na grad.

– Ovo deluje kao da su se oni dogovorili sada jer je gradska skupština na redu, da oni izaberu one iste – u smislu SPS. Mislim da će sve zavisiti od toga kakva će biti većina u Skupštini Srbije i da je ovo za sada, ipak privremeno rešenje. Što se nas tiče, oni bi trebalo da ponude skupštinsku većinu, a, ako nemaju, da se ide na nove izbore. Mi ćemo se baviti opozicionim radom i smtram da ovo nije mala stvar da oni zavise od dva poslanika – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari